HRCENTRUM

Nemzedéki katasztrófa közeleg: a diákoknak vissza kell ülniük az iskolapadba!

António Guterres ENSZ-főtitkár kedden figyelmeztetett, hogy nemzedéki katasztrófa alakulhat ki a koronavírus-járvány miatti iskolabezárásokból.

Fellélegezhetnek a magyar melósok: máris eljött a fordulat a munkaerőpiacon

A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon - mondta Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte: a Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek köszönhetően ezzel már hetedik hete csökken a munka nélkül lévők száma.

Ők az elmúlt 10 év legnagyobb nyertesei: megduplázódott a fizetésük

Július utolsó napján közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a legfrissebb, májusra vonatkozó kereseti adatokat. Ezekből kiderül, hogyan alakultak az átlagbérek, mely szektorban nőttek óriásit a fizetések.

Újabb csavar iskolaőr-ügyben: már így is folyik a toborzás

Hivatásos rendőrből is lehet iskolaőr - írja a Népszava. Az ORFK tájékoztatása szerint azonban csak önkéntes alapon folyik toborzás az állományból.

320 ezres alapfizetéssel csábítja a BKK az embereket: végzettség sem kell

Ismét intenzív toborzási kampányba kezdett a BKV, utaskoordinátorokat keresnek. Utánajártunk, hogy pontosan mi lenne a feladat, és hogy mennyit pénzt lehet keresni egy hónapban.

Ma indulnak a pótfelvételik: itt vannak a legfontosabb tudnivalók

Döntöttek a pótfelvételi eljárásról, idén először állami ösztöndíjas helyekre is lehet jelentkezni.

Ebből nehéz lesz felállni: ennyire durva munkanélküliségi adatokat rég közöltek

Enyhén emelkedett a munkanélküliségi ráta az euróövezetben júniusban, párhuzamosan azzal, hogy a legtöbb tagállamban elkezdték lazítani a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó, ámde a gazdaságot megbénító szigorú intézkedéseket.

Kifakadt a Halott Pénz frontembere: Nehéz szavakba önteni, mit érzünk most

Kifakadt a kormány rendezvényekre vonatkozó döntésével kapcsolatban Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere. Mint írta, "nehéz szavakba önteni, mit érzünk most."

Ettől retteg a legtöbb magyar család: mit nekik a koronavírus

Egyre erősödnek a pesszimista hangok.

Bizonytalan, hogy indul a félév az egyetemeken: van, ahol lesznek online órák

Az ELTE bizonyos előadásokat online tart meg, a Corvinuson nincs döntés.

Ebből él most az RTL egykori műsorvezetője, Balázsy Panna

Balázsy Panna a kétezres évek elejétől hat évig vezette az RTL Klub Reggeli című műsorát, de a Delelő és a Stella moziklub is az ő nevéhez kötődik. 2006-ban távozott a csatornától.

Végre, valahára: szorosabban működhetnek együtt az egyetemek és cégek a jövőben

Mindössze a cégek egyötöde működik együtt valamilyen felsőoktatási intézménnyel, pedig a tapasztalatok alapján mindkét fél rengeteget profitálhat a kapcsolatból - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közelmúltban végzett kutatásából. A cégvezetők, HR vezetők és egyetemi képviselők körében készült felmérés szerint mindkét fél igényelné az együttműködést, de sokan nincsenek tisztában a lehetőségeikkel.

Még pótfelvételin is lesznek állami helyek: kevesen jelentkeztek a felsőoktatásba

A felvettek közel körülbelül 80 százaléka állami ösztöndíjasként, 20 százaléka költségtérítésesként kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Komoly órabér: ennyiért bárkinek ír saját számot a magyar mulatós sztár

Speciálba!

Így pusztított a vírus a magyar munkahelyeken: visszaköszön 2008?

Vajon a koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati és intézményi szféra emberi erőforrás-menedzselési gyakorlatában? Többek között erre a kérdésre is keresik a választ a KoronaHR elnevezésű kutatás résztvevői, melyben a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának munkatársai is közreműködnek. A kutatás első eredményei már rendelkezésre állnak, az elkövetkező hónapokban várhatóak a további megállapítások.

Fontos adatok érkeznek a jövő héten: ennyi magyar vesztette el a munkáját a járvány alatt

Munkaerőpiaci, kereseti és több más statisztikai adat is megjelenik.

Végre valami jó is kiderült a magyar munkahelyekről: vallottak az alkalmazottak

Negyedik alkalommal hirdették meg a Szerethető Munkahelyek díjat, amely több szempontból is megújul az idei évben, részben a vírus okozta piaci változások hatására. Többek között fókuszba kerül majd, hogy a jelenlegi helyzetben egyáltalán hogyan maradhat szerethető egy munkahely, hogyan lehet otthonról dolgozni és miért érdemes az irodát is fenntartani, milyen túlélési stratégiákat vetettek be a vállalatok az utóbbi hónapokban, illetve milyen változások várhatóak a jövőben a cégek életében. Újdonság, hogy ősszel a legszerethetőbb álláskeresőt is díjazzák. És talán a legnagyobb változás idén, hogy mostantól erdélyi vállalkozások is indulhatnak a címért.

Súlyos látlelet a magyar fiatalokról: ezért morzsolódnak le a felsőoktatásból

Kész, vége: szinte az összes ember felmondott Magyarország legnagyobb online lapjánál

Két nappal Dull Szabolcs, az Index főszerkesztőjének kirúgása után péntek délutánra már majdnem a 90 fős szerkesztőség összes tagja beadta a felmondását. Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke pénteken azt mondta, hogy zsarolás volt a szerkesztőség részéről, hogy vonja vissza a főszerkesztő kirúgását.

500 ezerért toboroznak ezekben a szakmákban: óriási a hiány, őket várják

Tegnap este, 2020. július 24-én nyilvánossá váltak az idei felvételi ponthatárok: megtudhattuk, mely szakok a legnépszerűbbek, a Pénzcentrum pedig utánajárt, menyit lehet keresni, ha valaki sikeresen elvégzi ezeket.

Kijöttek a számok: 23 ezer diákot nem vettek fel sehova

A nagy egyetemek nagyjából úgy szerepeltek az általános felvételi eljárásban, mint az elmúlt években, ennek megfelelően a felvett elsőéves hallgatók számát nézve az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) az első, amelyet a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem követ, jelentősen előrelépve a Budapesti Gazdasági Egyetem idén a negyedik a rangsorban, mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után tartott sajtótájékoztatón.

Ő az igazi magyar sajtkirály: tömegek rajonganak a termékeiért

A szülő mindig a legjobbat szeretné adni gyermekének, így sokszor egy bizonyos jól fizető pálya felé terelgeti lurkóját. A Bács-Kiskun megye délnyugati csücskében élő Pencz Pál azonban nem hallgatott édesanyja segítő hangjára, és felépítette saját, önellátó gazdaságát. Nem is dönthetett volna jobban: a Dunafalván megalapított Kobolya Gazdaságban nem győznek elég tejből készült finomságot készíteni a piacra, olyan hamar elkapkodják a termékeiket. Az álmok valóra válásáig megtett útról a tejgazdaságot irányító mezőgazdasági mérnök beszélt a HelloVidéknek.

Itt vannak a felvételi ponthatárok: ennyivel lehetett bejutni idén a legerősebb egyetemekre

Megjelentek a felvételi ponthatárok a szeptemberben induló egyetemi képzésekre. A szakok ponthatárai este 8 óra után váltak nyilvánossá a Felvi.hu oldalon. A diákok sms-t is kapnak eredményükről, de ezek kiküldésében lehetnek késések.

Lebukott az orvosbáró: TB-finanszírozott műtétekért is pénzt vasalt be a betegektől

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt, akit három évre a közügyektől, valamint az orvosi foglalkozás végzésétől is eltiltott.

Lebukott, ő hivatalosan is sikkasztott a magyar Parlamentben: 3 évre lecsukják

HRCENTRUM archívum...

A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató |  Értem