HRCENTRUM

GYES kalkulátor 2020: GYES utáni szabadság kalkulátor 2020, GYES GYED kalkulátor

GYES kalkulátor 2020 és GYES utáni szabadság kalkulátor: így működik a GYES GYED kalkulátor 2020 egyszerűen, mutatjuk, a GYES kalkulátor hogyan számolja ki, mennyi a GYES összege!

Ráfáztak a magyarok: tízezrekkel kereshettek kevesebbet a hivatalosnál

Sokan kimaradtak a statisztikákból.

100 ezer forint is ütheti a magyar szülők markát: új program indul

A kormány a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatására új, havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal egybekötött képzési lehetőségeket tartalmazó pályázatot indított - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Így lehetsz hatékony, ha újra jön a korlátozás: itt a homeoffice-kiskáté

A koronavírus-járvány második hullámában ismét egyre több helyen váltanak otthoni munkavégzésre.

Több ezren veszíthetik el közalkalmazotti státuszukat egyetlen tollvonással

Ezt nem hagyják annyiban: a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az Országgyűlés soron kívüli intézkedését kezdeményezi annak érdekében, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény személyi hatálya ne terjedjen ki az egészségügyi szakdolgozókra.

Hanyadik hét van? Megbízható, naptár szerinti válasz a kérdésedre 2020-ban

2020. 10. 19. - Sosem tudod, amikor épp szükséged lenne rá, hogy épp hányadik hét van? A 2020-as naptár nem hazudik, pontosan megmondja neked, hanyadik hét van most, hanyadik hét van ma.

A bérek kifizetéséért tüntettek a Dunaferr szakszervezetei: a cég veszteséges, de erről nem a dolgozók tehetnek

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet azért rendezett demonstrációt, mert a cég vezetése augusztus 14-én egyoldalúan felmondta a társaságcsoport kollektív szerződését és azóta sem tárgyalt az aláírásra jogosult szakszervezetekkel, illetve az októberi bért - a Munka Törvénykönyvét megsértve - nem fizették ki egy összegben határidőig, mostanáig csak egy részét kapták meg a munkavállalók.

Ilyet ritkán látni: halálos sebet kapott a magyar ágazat, 97 százalékos a visszaesés

Két vállra fektette Magyarország egyik legdinamikusabb, és legtöbb pénzt hozó ágazatát a koronavírus-járvány. A visszaesés ráadásul döbbenetes, 2019-es számokhoz képest, nem kevesebb mint 97 százalékos. Van-e vajon innen visszaút?

5 ezer munkahely szűnhet meg ebben az ágazatban Magyarországon: óriási a csapás

Egy friss szövetségi állapotfelmérés szerint a magyar fürdők túlnyomó többsége nem fogja túlélni a válságot saját erőből. Ez pedig országszerte 4 700 munkahelybe is kerülhet.

Itt az új rangsor: ezek Magyarország legjobb gimnáziumai 2020-ban

2021-ben nem a budapesti Fazekas Gyakorlót Gimnázium lett az első, hanem hosszú évek után újra az ELTE gyakorló iskolája, a budapesti Radnóti Gimnázium végzett az élen.

Új melója van Hosszú Katinka exének: ők szerződtették Shane Tusupot

A III. kerületi TVE focicsapatánál indíthat saját edzésprogramot Shane Tusup. Hosszú Katinka korábbi edző-férje az edzőtermi gyakorlatok mellett motivációs tréninget és sporttáplálkozási útmutatót is kidolgoz a labdarúgóknak.

Kutatás bizonyítja: ebben a szakmában tényleg lehet szakmázni a Facebook-on

A többség szokott is.

Meglepődnél, melyik munkák vannak biztonságban a járvány alatt is

Ez a két munkakör stabil helyzetben van.

Több tízezer magyar már nem fizet ezért az ügyvédi szolgáltatásért: ezt használják ki

Már több mint 50 ezren kérték az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által finanszírozott, országszerte 138 JOGpontban elérhető ingyenes munkaügyi tanácsadást.

Itt a bejelentés: ezeket az alapszakmákat tanulhatják a magyar diákok

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet, a kiadványból a fiatalok és szüleik megismerhetik az átalakított szakképzés struktúráját és részletesen tájékozódhatnak a választható képzésekről - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Koronavírus: magyar politikusok, színészek, zenészek, celebek névsora, akik elkapták a COVID-19 betegséget

Ismert magyar emberek névsora, ABC-ben, akik elkapták a koronavírust. Diagnosztizált COVID-19 betegségben szenvedő (vagy már a betegségen átesett) színészek, zenészek, sportolók, politikusok, celebek listája.

Fontos dolog derült ki az érettségi-halasztásról: ezt minden magyar szülőnek tudnia kell

Nem muszáj most bepótolni az érettségit azoknak, akik tavasszal a járványhelyzet miatt visszaléptek a vizsgától. Aki még mindig fél az esetleges fertőzéstől, 2021 májusában is próbálkozhat.

Ezért hullanak ki a melóból a magyar dolgozók: ez a munkahelyek legnagyobb rákfenéje

A vállalatok számára napjainkban nem elsősorban a technológiai elmaradottság, hanem a szervezeti struktúra bonyolultsága, a szükséges készségek hiánya és a dolgozók "kiégése" jelenti a fejlődés legnagyobb kihívását. Ez derül ki egy friss tanulmányából, amely 20 iparágban, 22 országban több mint 3800 vezérigazgató és felsővezető megkérdezésével készült.

Nem lesz egyszerű az orvosbéremelés: ezt kifogásolja most a kamara

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem fogadja el az új, orvosbér-emeléses törvénytervezet bértáblával kapcsolatos részét.

Ez a magyar oktatás igazi katasztrófája: nem a koronavírustól kell a legjobban tartani

Magyarországon brutális mértékben öregedik el a tanári szakma. Míg 2014-ben alig több mint 2 ezer 60-65 éves tanár dolgozott hazánkban, addig 2018-ra a számuk már meghaladta a 10 ezret is. Ezzel az összesített EU-s lista 9. legidősebb állományával rendelkezünk, előzve az EU-átlagot. A Nemzetközi Tanárnap alkalmából készült kiadványból ezen felül kiolvasható az is, hogy hazánkban 10 tanárból 8 nő, amivel az 7. legnagyobb nemi különbségét felmutató ország lettünk, igaz a nők minden tagállamban többen képviselik a szakmát, mint a férfiak.

A robotok nem vesznek el minden munkát: de ezt mindenképp meg kell majd csinálni

Magyarországon jelenleg még elég felemás a digitalizációnak a gazdaságra és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása. Szakértők szerint Magyarországon még jó pár szolgáltatást nem lehet az interneten igénybe venni, de a nemzetközi szabályozás arra tereli a pénzügyi cégeket, hogy befektessenek az innovációba.

Kétezer fős leépítést jelentett a hazai Tesco áruházak átalakítása

Az újrafókuszált üzleti modell miatt jócskán megcsappant a magyar Tesco létszáma: a cég friss üzleti beszámolója szerint több mint 2 ezer fővel dolgoznak kevesebben az áruházláncban, mint egy évvel korábban. Sőt, a tavalyi évhez képest megduplázódott a dolgozók számának a csökkenése. Ráadásul ebben még benne sincs a járvány.

Itt az első hónap mérlege: ennyiszer intézkedtek az iskolaőrök szeptemberben

Szeptember 1. és 28. között 190 esetben volt szükség iskolaőrök intézkedésére. Komolyabb incidensek mindazonáltal nem voltak. A lap kérdésére azt írták, hogy elsősorban "bűnmegelőzési célú figyelemfelhívások" történtek, testi kényszer alkalmazására két alkalommal került sor, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására pedig nem volt szükség.

Végleg leáldozott itthon a hálapénznek? Ezután senki sem meri majd elfogadni

Sajtóhírek szerint a kormány szerdán az orvosi kamara javaslatairól tárgyal; a testület a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol.

HRCENTRUM archívum...

A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató |  Értem