HRCENTRUM

Csak ne panaszkodj: íme, 8 ország, ahol többet kell dolgozni, mint itthon

Egy hajszállal, de a lengyelek is előttünk vannak, de nem jobb a helyzet a világ számos pontján sem. Izraelben, Chilében, Mexikóban is például többet dolgoznak, és kevesebb szabadidejük van a dolgozóknak.

Magyar kürtőskalácsosokat keresnek: 590 ezres fizetés, tapasztalat sem kell

Több mint duplaannyit lehet megkeresni Németországban kürtőskalácsosként, mint itthon a karácsonyi vásárok idején. A Pénzcentrum megtalálta egy magyar vállalat munkaajánlatát, amelyben a berlini egységükbe keresnek alkalmazottat. A fizetés közel 600 ezer forint, emellé még szállás és tömegközlekedési bérlet is jár.

Kiderült: több tízezer magyar akar végleg Nagy-Britanniában maradni

Ők már sosem térnek vissza?

Minimum 215 ezret fizet majd dolgozóinak a Tesco: cserébe ezt várják el

Módosítják a tescós szerződéseket: a munkaerőhiányból fakadó működési kihívások kezelésére már csak olyan szerződést kötnek a lánchoz jelentkező új dolgozókkal, amely nem az egyes feladatkörökre szabottan, hanem általánosan határozza meg a munkavégzés jellegét.

Rendőrök ezreinek van másodállása: nem jönnek ki a fizetésből

Az állomány nagyjából 10 százaléka kapott engedélyt arra, hogy másodállást vállaljon - közölte az ORFK. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy korábban kiderült: a legalacsonyabb rendőri fizetés nettó 150 ezer körül van.

Budapesten és Borsodban van a legtöbb bukott diák

A tantárgyi bukások és az évismétlések száma is folyamatosan csökkent az elmúlt években.

Így kell csinálni: sok cég tanulhatna a kaposváriak példájából

A kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. 1976-ban alakult. Eleinte alapvetően mezőgazdasági gépipari termékekhez gyártottak fogaskereket, majd a kor kihívásaihoz igazodva fejlődtek.

Ez most komoly? Ennyiért gályáznak a napszámosok a szabolcsi gyümölcsösökben

A legtöbb szezonálisan munkát vállaló a mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban dolgozik. Ezekben a szektorokban ebben az időszakban évről-évre égető munkaerőhiány lép fel, megoldást csak nagy nehezen, vagy egyáltalán nem találni.

Végleg eltűnhetnek a feketén foglalkoztató cégek: jó úton haladunk?

A munkaerő-kölcsönző cégek térnyerése tisztító hatással van a foglalkoztatásra.

Lebuktak a gazdagok: ez a hét szokás tette sikeressé őket

A sikeres emberek gyakran a szerencséjüknek köszönhetik a sikerüket - ez az állítás vitathatatlan. De a szerencse valóban egy olyan tényező-e, amire nem lehet hatást gyakorolni? Ha megnézzük a sikeres emberek közös jellemzőit, akkor azt látjuk, hogy a szerencse sok esetben nem csak a tőlük független tényezők eredménye.

Ezért van bajban a magyar oktatás: lenne mit tanulni a szlovákoktól, osztrákoktól

Elég csehül állunk.

Magyar melósok tízezrei szenvednek naponta: szó szerint pokoli a munkájuk

Az időjárás, illetve annak változásai folyamatosan befolyásolják szervezetünk működését, próbára teszik alkalmazkodóképességét, időnként észrevétlenül, de jelentős egészségkárosodást, rosszabb esetben életveszélyes állapotot előidézve. Munka közben, akár a fizikai, szellemi terhelés, akár a munkavégzés helyével, jellegével összefüggő kitettség mind-mind nehezítik a szervezet védekező mechanizmusainak működését. A jogszabályok, ajánlások, tapasztalatok révén egyre több egészségünket védelmező cselekvés épül be a munkahelyek mindennapjaiba kánikula idején, ám még így is jócskán akad rejtőzködő kockázat, illetve nagyobb odafigyelést, gondosságot igénylő helyzet.

Rémdrága lesz idén az iskolakezdés: mutatjuk az árakat

Mához három hétre kezdődik a 2019/20-as tanév, a következő hetek anyagilag (is) igencsak megterhelik majd a családokat - hívja fel a figyelmet a HelloVidék. A hírportál beszerezte a diákok számára szükséges eszközök listáját.

Nincs igazság: magyar dolgozók százainak csak papíron emelkedett a bére

Még tavaly novemberben ígérte meg a kormány, hogy béremelés jöhet az egészségügyben, amelyre végül idén július 1-jéig kellett várni. Azonban még így sem kapja meg minden dolgozó, ami járna neki.

Többfrontos háború a magyar irodákban: te melyik csoportba tartozol?

Vérre megy a küzdelem...

Tombol a hőség, veszélyben a magyar melósok: ez mindenkinek jár a melegben

A munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvíz ellátásról.

Fontos változás élesedik szeptembertől: ezt sok szülőnek észben kell tartania

Jelenleg még a régi szabályok szerint bírálják el a magántanulói státuszra vonatkozó beadványokat, szeptembertől azonban nagy változások jönnek.

Megőrülsz: egy év alatt 16 százalékkal nőtt a fizetésük ezeknek a szakembereknek

Az idei második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére egy több mint 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. Ez több mint 16 százalékos növekedést jelent 2018 hasonló időszakában tapasztalt 1000 forinthoz képest.

Több ezer dolgozó fizetése emelkedik: indul a bérrendezési program

Mintegy négyezer védőnő kap emelt fizetést a napokban - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Elárulták, mi vár a küszködő Bosch magyar dolgozóira

A Bosch német anyavállalata a héten jelentette be, hogy az autógyártás várható lassulása miatt leépítésekre készül. A magyarországi leánycég most azt közölte, hogy a piaci átalakulást a munkatársak át- és továbbképzésével segítik, és arra törekednek, hogy munkaerő-átcsoportosítással hosszú távon elkerülhető legyen a létszámcsökkentés Magyarországon.

Rengeteg magyar melós lép le otthonról: zsíros munka vár rájuk a szomszédban

2018-ban az Európai Unión belül Magyarországon relatíve magas volt a belföldön ingázó munkavállalók aránya. A legtöbb hazai munkavállaló közül a közép-dunántúli régióból jártak a legtöbben egy másik magyar régióba dolgozni, míg a nyugat-dunántúliból a legkevesebben. Arányait tekintve a két hazai véglet között majdnem négyszeres volt az eltérés.

Tízszer jobban keres most a botrányos tévés, mint korábbi csatornájánál

Megyeri Csilla, a "rusnyázás" miatt hírhedté vált, korábbi Alföld Televíziós műsorvezető saját elmondása szerint ma tízszer többet keres, mint régi munkahelyén. Persze most már influenszerként is tevékenykedik.

Utolsó esély: itt még vannak állami helyek a felsőoktatásban

Ma jár le a határidő.

Óriási a baj: leépítésekre készül a Bosch

Leépítésekre készül és az autógyártás stagnálására számít a következő években a Bosch, a világ legnagyobb autóipari beszállítója.

Napi 200 ezret keresett, most sem megy rosszul: elárulta a titkát

Sokszor találkozhatunk sikertörténetekkel, melyek inspirálóként hathatnak és követendő példát adhatnak. Nagy kérdés, hogy egy vidéki kisvárosból miként lehet valaki fiatalon kiemelkedő hivatásában, de az is, hogy hogyan lehet 60 nap alatt 12 millió forintot keresni. Tusnádi Roland üzleti mentor, több vállalkozás alapítója mesélt a HelloVidéknek az olykor rögös, de a mindig gazdasági és egyéni fejlődést jelentő útjáról.

HRCENTRUM archívum...

A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató |  Értem