2017. szeptember 20. szerda Friderika

8 fusi meló, amivel munka mellett is rommá keresheted magad

A nyári utazások, költekezések, és a tanévkezdés költségei sokak pénztárcáját eléggé megnyirbálta. Létezik azonban néhány olyan munka és tevékenység, amivel lehet annyi pénzt keresni főállás mellett is, hogy ezeket a hézagokat betömje az ember. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Ha időszakosan egy kicsit több pénzre van szükséged, nem kell feltétlenül a bankhoz rohanni (persze vannak olyan helyzetek, amikor ez a legjobb megoldás, ilyenkor viszont érdemes több bank ajánlatát is összehasonlítani, ebben segítségedre lehet a Pénzcentrum kalkulátora), vagy a főnöknél kilincselni. Gyakran elég egy kicsit szétnézni, és meglátni azokat a lehetőségeket, amikkel plusz pénzre tudsz szert tenni.

1. Tanítás

Ha valamilyen idegen nyelvet jól beszélsz, vagy jó vagy matekból, természettudományi tárgyakból, esetleg hangszeren játszol, akkor vállalhatsz korrepetálást.

2. Add el a nem használt kütyüket

Ne hagyd, hogy okostelefonok, tablettek, számítógépek, fényképezőgépek vagy épp játékkonzolok foglalják a helyet a szekrényekben. Ezeket legegyszerűbb online eladni, tedd fel például jófogásra, vagy vaterára, de ha nem szeretnél ezzel bíbelődni, akkor beviheted olyan üzletbe is, ahol a használt kütyük értékesítésével foglalkoznak. Arra viszont készülj fel, hogy általában ezekben az üzletekben kevesebbet fizetnek érte, mintha saját magad árulnád a neten. Viszont nincs velük több problémád.

3. Milyen kedvezményekre vagy jogosult?

Érdemes alaposan utánajárni kedvezményeknek, mert attól még jogosult lehetsz rá, hogy nem tudsz róla. Nagyon sok állami támogatás ugyan járna, de azért csúsznak le róla, mert nem tudnak a létezéséről. Ezeket többnyire igényelni kell.

4. Add el a nem használt ruhákat

Ha vannak olyan ruháid, amik ugyan jó állapotban vannak, de valamiért mégsem szívesen veszed fel őket, vagy a gyerekek kinőtt dolgait nem tudod már hova pakolni, akkor ezektől érdemes megszabadulni. Egy-egy márkásabb holminak pedig az árát is rendesen megkérheted. Ezzel nem csak több hely lesz a lakásban és a szekrényben, de tízezreket kereshetsz.

5. Add el a felesleges bútorokat

Nézz szét a padláson, garázsban, tárolóban. Ezekre a helyekre általában olyan holmikat pakol az ember, ami majd még egyszer jó lehet valamire. De az igazság az, hogy ezekből a helyiségekből csak nagyon ritkán kerül vissza bármi is a lakásba. Ha már hónapokat, vagy éveket tölt egy komód, könyvespolc, vagy ruhásszekrény a tárolóban, arra nincs szükséged. Csinosítsd ki, és add el.

Érdemes először a közösségi oldaladon árulni az ismerőseid körében, ha viszont itt nem sikerül eladnod, akkor az valamelyik online oldalra tedd fel.

6. Biztos minden könyv kell?

Vannak örök klasszikusok, és nagy kedvencek, amiket az ember időről időre szívesen újraolvas. De nagyon sok olyan könyv is van, amit bőven elég volt egyszer elolvasni, vagy esetleg nem ütötte meg azt a színvonalat, amit vártunk tőle. Sőt, érdemes a tankönyveket, nyelvkönyveket, és az egyetemi jegyzeteket is végig nézni, ezek zömét már úgysem fogod használni, és vannak olyan kiadványok, amikre egyenesen vadásznak a diákok. Sőt, olyan ritkaságok is vannak, amikért nagyon sokat fizetnek. Szabadulj meg azoktól, amikre nincs szükséged.

7. Váltsd be a jutalompontokat

Nagyon sok pontgyűjtő-kártya van ma már a piacon, és több hitelkártyával is lehet már beváltható pontokat gyűjteni. Ezekre érdemes ránézni, hogy áll az egyenleg, mert ha csak egy hétvégi bevásárlást már ezekkel tudsz fizetni, akkor már sokat spóroltál.

8. Háziasszonyok gyöngye

Egyre népszerűbb, hogy takarítást, vasalást vállalnak nők a szabadidejükben. Ez főként nagyobb városokban működik. Több olyan honlap is létezik, amely ezeket a munkalehetőségeket tömöríti, és viszonylag egyszerű velük boldogulni.

A bébiszitterkedés is jó lehetőség, de többségében inkább azokra bízzák rá a szülők a gyermekeiket szívesen, akiket szegről-végről ismernek. Ha viszont híre megy, hogy vagy egy ilyen "segítség", akire rá lehet bízni a gyermeket, az sok megkeresést eredményezhet. De ide sorolhatjuk még azt is, hogy valaki például idős embereknek bevásárol, vagy lenyírja a füvet a szomszédoknak.

Ezek legegyszerűbben kisebb közösségekben működnek jól, ahol az emberek ismerik egymást, De azok se mondjanak le ezekről a lehetőségekről, akik nem rendelkeznek ilyen közösséggel, vagy szerteágazó ismeretséggel. Ma már léteznek olyan honlapok, amelyek kimondottan ezeket a munkákat gyűjtik össze, az egyik például a tinavat.com.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Te se tárgyalj többet külföldivel, mielőtt ezt elolvasod

Letisztult csárton mutatjuk be ma, hogy milyen tárgyalási technikákat követnek a világ különböző népei. Balról jobbra haladva eljutunk a legkonfrontatívabb izraeliektől a legkevésbé konfrontatív...
 

Így készíts szuperfinom csokiszuflét két hozzávalóból

Beköszöntött az ősz, a hideg, nyirkos, hétköznap estéken nagyon jól esik valami csokis édesség. Ha nem akarsz órákat kínlódni a konyhában, és nem akarsz ezreket sem hagyni a cukrászdában, akkor...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.14-09.20
Országos

Spar

09.14-09.20
Országos

Interspar

09.14-09.20
Országos

Auchan

09.14-09.20
Országos

Tesco

09.14-09.20
Országos