2020. szeptember 18. péntek Diána
HR Centrum

3 gyakori hiba karrierváltáskor: az anyagiakon kívül az életed is rámehet


Egy új álláslehetőség mindig kecsegtető az ember számára, főleg hogyha az jóval nagyobb anyagi elismeréssel jár együtt, mint amiben a régi munkahelyén része volt. Ilyen helyzetekben azonban nagyon könnyű hibázni, és hosszú távon rossz döntést hozni, amire az ember nem csak anyagilag, de érzelmileg is rámehet. Nem is beszélve arról, hogy egy új munkalehetőség könnyen felboríthatja még egy jól működő pár életét is, aminek csúnya következményei lehetnek. Mutatjuk, mi a három legtöbbet elkövetett hiba ilyen helyzetekben, de azt is, hogyan lehet ezeken felülemelkedni.

Az erősen munkaerőhiányos hazai környezet egyre többeket sarkall arra, hogy új munkát keressenek, a jelenleginél jobb fizetésért, akár még több rizikót vállalva is váltsanak. A munkahelyváltás azonban sohasem egyszerű feladat, a keresgélés és az interjúzás sok bosszúságot és stresszt okozhat, ami nem csak a munkaváltáson gondolkodó ember életét keserítheti meg, hanem közvetlen környezetét is.

Kiváltképp nagy ramazuri alakulhat ki abból, ha például egy pár mindkét tagja stabil állással rendelkezik, ám egyikük mégis új munkalehetőséget kap, aminek a feltételei sokkal kecsegtetőbbek, mint a jelenlegiek. Ahhoz azonban, hogy a kívánt állás összejöhessen a páros mindkét felének el kell költözniük, ne adj isten a másik félnek a lakáson kívül még a munkáját is fel kell adnia párja üdvözöléséért.

Ez kemény szituáció, nagy vitákat kavarhat, és végső soron az egész kapcsolat gazdaságilag és érzelmileg is rámehet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a felek előrelátóan cselekedjenek egy ilyen helyzetben. Ennek érdekében Jennifer Petriglieri, egyetemi docens, pszichológus összegyűjtött 3 kritikus hibát, amit a párok gyakran elkövetnek a fent leírt szituációban, aminek következtében az egész kapcsolatuk mehet a levesbe.

Ne hozz pusztán az anyagiak alapján döntést!

Álmaink melója király fizetéssel bármikor szembe jöhet velünk, ezért azonban lehet, hogy óriási áldozatokat kell hozni. Nevezetesen, elképzelhető hogy a munka érdekében legalább a páros egyik felének el kell költöznie otthonról, esetleg huzamosabb ideig ingázni kényszerül. Ezzel akaratlanul is magányossá téve párja életét, ez az együtt-nem-lét pedig nagy feszültségekhez vezethet, ami könnyen eszkalálódhatnak. 

A magas fizetés tehát egyértelműen egy munkaváltásra ösztönző tényező, azonban ha ezért túl nagy árat követel a szóban forgó munka, akkor a feleknek rendkívül kiegyensúlyozottnak kell lenniük, és őszintének egymás felé, ugyanis ha ez nem következik be, akkor a nagy pénz ígérete könnyen visszafelé sülhet el, felszámolva ezzel akár az egész kapcsolatot.

Gyakran megtörténik az is, hogy a páros egyik tagja ténylegesen egy másik országba vagy lakóhelyétől igen távol kényszerülni költözni egy munka miatt. Ilyen esetekben a távolság már akkora, hogy a párok döntési kényszerben vannak: vagy mennek együtt vagy véget vetnek a kapcsolatnak. Ha a második mellett döntenek, nyílván nincs miről beszélni, azonban ha az első mellett, akkor is bonyolódhat a dolog.

"Munkám során nem egy embertől hallottam, hogy "bezzeg, én csak miatta költöztem ide vagy oda". Ezek az esetek nagyon nehezek, hiszen ezekben a szituációkban az egyik fél azt érzi, hogy ő maga többet áldozott a párjáért, mint az érte. Ha ezek az energiák feltörnek, és a felek ezt nem tudják megfelelően kezelni, akkor ez gyakran már a "vég kezdete" - mondta a szakértő. 

Ha tehát a felek egy állás miatt nagy döntés elé kerülnek, akkor a pszichológus azt tanácsolja, üljenek le megvitatni egymás között saját határaikat, félelmeiket és a kettőjükben rejlő potenciál további kiaknázását. Valahogy így:

Figyelj, nagyon izgatott vagyok az új lehetőség miatt, de szeretném a legjobb döntést meghozni, amiben mind a ketten egyetértünk. Ezért nagyon hasznos lenne, hogyha beszélgetnénk erről, mit jelentene egy ekkora lépés kettőnk közös életében.

A szakértő tanácsával kapcsolatban egyébként azt mondja, hozzá még soha senki nem jött vissza azzal, hogy egy ilyen beszélgetésnek semmi értelme sem volt, sőt éppen az ellenkezője jött be. Ez persze nem jelentette azt, hogy mindig happy end volt a sztori vége, de ilyen kritikus helyzetekben jobb, ha időben kiderülnek a dolgok, mintsem hogy a felek tönkretegyék egymást.

Ne rövidtávban gondolkodj!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy hirtelen, komolyabb gondolkodás nélkül belevágnak valami újba, valami nagyba. Ez azonban csak rövidtávon lehet kifizetődő, hosszú távon ritkán. A szakértő szerint ilyenkor igazából a döntések hozzák meg az ember, nem pedig fordítva. 

Láttam már olyat, hogy a páros női tagja visszaköltözött szülőhazájába, mert ott sokkal több pénzt keresett, mint a férfi hazájában. A férfi követte a nőt, az új helyen azonban nem talált olyan munkalehetőséget, amiben ki tudott volna bontakozni. Ez odáig vezetett, hogy a férfi, stagnáló karrierje miatt frusztrált lett, és ezt a kapcsolatok sínylette meg

- mesélte a pszichológus, hozzá téve, hogy a páros esetében alapvető probléma volt, hogy a női fél túl hamar döntött és nem gondolt bele igazán hosszú távon milyen következményei lehetnek egy ilyen döntésnek. Ilyen esetek persze országhatárokon belül is előfordulhatnak vagy akár egy nagyobb városon belül is. Persze itt kevésbé áll fenn az a helyzet, hogy a páros egyik tagja ne találjon kvalitásához megfelelő munkát, de a kapkodás, bárhol is történjen komolyan megmérgezheti a kapcsolatot.

Ne maradj csöndben!

Bár a karriersikerek minden ember életében ingadoznak, egy páros tagjai könnyen belelökhetik magukat statikus szerepekbe: támogató vs. támogatott. A statisztikák azt mutatják, hogy azoknál a pároknál sokkal több a konfliktus, ahol felborul a támogató - támogatott szerepkör, nevezetesen súlyosan eltolódik egyik vagy másik irányba. Míg azok a párok sokkal kevesebbet veszekednek, akik kölcsönösen támogatják egymást a magánéletben. És igen, ez a karrierre is igaz.

Sokszor fordul elő, hogy a sikeres fél elkezd anyáskodni kevésbé sikeres partnere fölött vagy éppen fordítva a kevésbé sikeres fél érzi magát mindig frusztráltnak saját helyzete miatt, amiért a másikat okolja. Akárhogy is, ezek közül egyik sem viszi jó irányba a kapcsolatot. A szakértő kiélezett szituációkban azt javasolja a feleknek, hogy a

szóhasználatból kezdjék el kitörölni a te tetted ezt, vagy te csináltad, miattad volt az egész, és kezdjenek el többes szám első személyben, azaz "mi"-ként megnyilvánulni, ezzel elismerve kettőjük közösségét, együtt vállalva a felelősséget is a döntéseikért

- hangsúlyozza a pszichológus, aki mindezzel arra világít rá, hogy az egyéniesedés helyett sokszor sokkal célravezetőbb az együttműködés, főleg ha problémák megoldásáról van szó.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 09. 18. 09:00
Következetesség a fejlesztésben

Alapelveihez, elgondolásaihoz hű, azoknak megfelelően viselkedő, azokkal összhangban kommunikáló...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

perfekt
2020. 09. 16. 11:28
A számlaszintű adatszolgáltatás változásai 1.

A számlaszintű adatszolgáltatás szigorítása két lépcsőben valósul(t) meg, első lépésként...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

hrdoktor
2020. 09. 14. 06:30
A balkezesek tényleg kreatívabbak?

Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb...

coachco
2020. 09. 05. 12:47
A kertműveléstől a szabad gondolkodásig

Tegnap vehemens kertészkedésbe kezdtem, kiástam a három bokor krumplimat, gazoltam, leszedtem a paradicsomot...

vezetoi-coaching
2020. 08. 23. 17:00
Az új „normálok” és az antifragilitás...

Nézzünk 3 egymástól elég távoleső, nagyon különböző területeket érintő mintát, patternt...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.