Young friends hanging out at big outside music festival

Nyári álommelóra keresnek rengeteg magyart: napi 16 ezres fizu, semmilyen végzettség sem kell

2024. június 16. 15:03

A Sziget és a Balaton Sound fesztiválokra helyszíni koordinátorokat keresnek, nettó 2 000 forintos órabérrel, ami napi 8 órás munkával akár 16 000 forintot is jelenthet. A munkáért cserébe ingyenes kempinghely, napi két étkezés és fesztiválbelépő jár, így a diákok nemcsak pénzt kereshetnek, hanem részt is vehetnek a programokon, de a munka fárasztó, így bőven tartogat azért kihívásokat.

Ahogy beköszönt a nyár, Magyarországon is elindul a fesztiválszezon, amely számos lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy részt vegyenek az eseményeken, akár mint látogatók, akár mint munkavállalók. A fesztiválok, mint például a Sziget, a Balaton Sound vagy a Volt Fesztivál, nemcsak szórakozási lehetőséget nyújtanak, hanem alkalmi munkalehetőségeket is kínálnak a diákoknak. Az ilyen jellegű munka számos előnnyel és néhány hátránnyal is járhat.

Ezeknek a munkáknak az egyik legnagyobb előnye, hogy sok fesztivál lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok munkájuk mellett élvezhessék a programokat, koncerteket. Ez azt jelenti, hogy a munkaidőn kívül részt vehetnek a koncerteken és egyéb programokon. Az általunk talált hirdetések a Balaton Soundra valamint a Szigetre keres helyszíni koordinátorokat, tehát a feladatok elsősorban a kisebb rendezői sátrak, színpadok őrzése, a beléptetésben való segédkezés, a csomagátvizsgálásban való segédkezés és a tolmácsolás.

Az elvárásokat tekintve itt amik számítanak az a

  • Folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok
  • Angol nyelvtudás
  • Kiváló kommunikációs készség
  • Jó megfigyelőképesség
  • Segítőkészség

Illetve akadt olyan hirdetés is, amely kiemelte, hogy elsősorban fiúk jelentkezését várja, aminek oka valószínűleg abban rejlik, hogy nem szeretnék a lányokat kitenni az esetlegesen felmerülő atrocitások miatt, gondolhatunk például itt az ittas állapotba kerülő emberek esetén néha előforduló agresszívabb viselkedésére. A bérezésre vonatkozóan órabért adtak meg, ez pedig mind a Sziget, mind pedig a Balaton Sound esetén 2 000 forint óránként, tehát egy 8 órás műszak alatt 16 000 forint. Ami a Balaton Sound esetén (július 3-6),

ha minden nap vállal valaki ennyit 64 ezer forintot jelent nettó, ha az illető 25 év alatti.

Ha pedig már idősebb akkor 42 500 forint, tehát ez a munka elsősorban a fiatalabb korosztálynak éri meg. Ugyanakkor ha abból indulunk ki, hogy a ingyenes bérlet és kemping is jár, valamint napi két étkezés, akkor már valamivel jobbnak tekinthető ez az összeg. Jelenleg a Balaton Soundra egy teljes időre szóló diákbérlet (mivel oktatásban részvevők jelentkezését várják, ezzel számolunk) 82 845 forint (kezelési költséggel együtt), amit így nem kell kifizetni. Tehát számolhatunk úgy ezzel, hogy ez is a fizetség része, úgy pedig már 146 845 forint a fizetség nettó. 

De a Sziget esetén is érdekes megnézni a számokat. A fesztivál augusztus 7-12-ig tart, tehát a fizetség, ha valaki 8 órában vállal munka naponta és 25 év alatti, akkor nettó 96 ezer forintot vihet haza. A diákbérlet egy hétre jelenleg 125 895 forint (kezelési költséggel együtt). tehát így összesen 221 895 forintra jön ki a fizetség. Tehát összességében azt el lehet mondani, hogy annak, aki szeretne részt venni a fesztiválokon és pénzt is szívesen keresne, megéri ez a munka. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azonban nem szeretnénk elmenni amellett sem, hogy a fesztiválokon való munkavégzés gyakran hosszú órákat és fizikai munkát igényel, ami fárasztó lehet. A zajos és zsúfolt környezet szintén kihívást jelenthet a fiatal munkavállalók számára. Valamint a fesztiválokon végzett munka sokszor rugalmatlan munkaidővel jár, ami megnehezítheti a diákok számára, hogy egyensúlyt teremtsenek a munka és a szabadidő között. Ez különösen problémás lehet és az egyes feladatok, mint például a biztonsági szolgálat vagy a vendéglátás, stresszesek lehetnek.

A nagy tömeg és a gyorsan változó helyzetek komoly koncentrációt és felelősségteljes hozzáállást igényelnek. Így amellett, hogy jó buli és pénzkereseti lehetőség, számos árnyoldala is van ennek a munkának, így csak olyanok vállalják be, akik tudják magukról, hogy jól kezelnék a stresszes helyzeteket, a fizikai megterhelést és az egyéb nehézségeket. 

Munkák a Balaton körül

Korábban már foglalkoztunk a nyáron élesedő szezonális Balaton-parti munkákkal is. Felmértük, hogy a hotelekben szakács és konyhai kisegítő állásokban mennyit lehet keresni és milyen egyéb juttatások járnak még. De azt is megnéztük, hogy ehhez képest a strandokon működő klasszikus kis lángosos, hekkes büfék mennyiért alkalmazzák munkavállalóikat és ők mit kínálnak az illetményben ezen felül. De az árakat is vizsgáltuk már több cikkünkben is, a lángos, amely sok magyar és ide látogató külföldi kedvence is némi dráguláson esik át, egy sajtos-tejfölös lángosra közel 2 000 forinttal kell számolnunk. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm