20 °C Budapest
Békéscsaba, 2021. november 2.Pallag Andrásné asszisztens beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 2-án.MTI/Rosta Tibor

Visszatáncolhat a kormány a kötelező munkahelyi oltástól? Zajlanak a tárgyalások

2021. november 4. 09:05

Több órán át tárgyaltak a pedagógus szakszervezetek az Emmi képviselőivel többek között a kötelező munkahelyi oltásokról. Végül azt az ígéretet kapták, hogy a kormány jövő szerdáig átgondolja a dolgot, új javaslattal állnak elő. Szóba került a bérrendezés is, az érdekvédők szerint elfogadhatatlan a kormány ajánlata. Később az Emmi reagált: mint írták, nem gondolkodnak a kötelező oltás eltörlésén.

Két pedagógus szakszervezet szerdán több órán keresztül tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumában többek között a kötelező oltás visszavonásáról - írta a Népszava.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviselői végül az ígéretet kapta, hogy

a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot tesznek majd.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja arról is beszámolt, hogy a tárgyaláson a bérrendezés is szóba került, ám nem érte őket meglepetés, az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot vettették fel, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett. Azaz jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés. A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan – húzta lá a PDSZ képviselője.

Frissítés! Reagált az Emmi

Csütörtök délután az Emeberi Erőforrások Minisztériuma közleményben reagált a megjelent hírekre:

"A Kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról. A tegnapi tárgyalások során a PSZ és a PDSZ által létrehozott sztrájkbizottság új követeléssel állt elő: az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonását kérik, amire írásos választ ígértek a Kormány képviselői.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A közös sztrájkbizottság az előbbieken túl, követeli annak visszavonását is, hogy a nem állami intézményekben az előírt oltás bevezetéséről a polgármesterek és a munkáltatók határozzanak. A követelés nem a pedagógusok oltására vonatkozik, hanem a teljes jogszabályok visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus szakszervezetek által képviselt személyi körön."

- írták.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm