16 °C Budapest

1600 forintot is érhet az új ezerforintos bankjegy: ezt kell figyelni

2018. március 11. 17:29

Ezek voltak a 10. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. Ha kihagytad valamelyiket, most pótolhatod!


A héten a legtöbben a 1600 forintot is érhet az új ezerforintos bankjegy: ezt kell figyelni című cikkünket olvastátok, amiben megírtuk, hogy új bankjegy került forgalomba március 1-jén, a korábbi bankóra igencsak hasonlító új ezres. Ahogy minden új bankjegy kiadásánál, az alacsony vagy egymást követő sorozatszámú bankókat nem érdemes elkölteni, azok ugyanis névértékük többszörösét is érhetik később.

Arról is írtunk, hogy felsőfokú végzettség vagy nyelvtudás nélkül is meg lehet keresni ma Magyarországon heti 5-6 nap munkával nettó 250 ezer forintot. Hatalmas a munkaerőhiány a takarítók körében, épp ezért a bérek is emelkedtek. Keresetkiegészítésnek sem rossz a takarítás, találtunk olyan házvezetőnőt, aki 5000-9000 forintban határozta meg az órabérét. Utána jártunk annak is, nagyjából mennyiből jön ki egy lakás vagy ház kitakarítása, ha nem mi szeretnénk ezzel bajlódni. A cikket ide kattintvatudod elolvasni.

A héten téli rezsicsökkentésről döntött a kormány, Orbán Viktor bejelentése szerint 12 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak a magyar családok. Legalábbis azok, akik gázzal, távfűtéssel, vagy hagyományos módon, azaz szénnel vagy fával fűtenek. A rendeletből kiderült, hogy akik kizárólag elektromos árammal fűtik otthonaikat, azok viszont semmilyen támogatást nem kapnak. Arról is beszámoltunk, hogy azoknak sem érdemes várni a 12 ezer forinttal olcsóbb gázszámlát, akik társasházban laknak. A cikket ide kattintva tudod elolvasni.

A stresszről is írtunk, ami a mindennapok része, nincs más választás, mint hogy együtt éljünk vele. Csakhogy ez sokszor nem egyszerű: rengeteg munka, a határidő szorítása, konfliktus a főnökkel, mindez, ha nem vigyázunk, komoly egészségügyi gondokat okozhat. Ráadásul a megélhetésünket is veszélyezteti a munkahelyi stressz: az állandó nyomás hatással van a teljesítményünkre. Megmutattuk, hogyan könnyíthetjük meg a mindennapjainkat néhány egyszerű trükkel.

Beszámoltunk arról is, hogy rosszul járhat az, aki nem költi el az utalás évét követő második naptári év május 31-ig a SZÉP kártyáján lévő összeget. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára felkerült tervezet szerint ugyanis a fel nem használt összeg után díjat kell majd fizetni. Elolvasnád a cikket? Katt ide!

Írtunk arról is, hogy két napig Budapesten fog főzni Pip Lancey brit séf, aki a Michelin-csillagos londoni Murano étterem főszakácsa. Ennek apropóján összehasonlítottuk, hogy mennyibe kerülnek a budapesti, bécsi és prágai Michelin-csillagos helyek kóstoló menüsorai. Nemcsak azt mutatjuk meg, hogy hol kell a legkevesebbet és a legtöbbet fizetni egy-egy fogásért, hanem azt is, hogy igaz-e egy olasz sztárséf megfigyelése, miszerint kifejezetten drágák a hazai luxuséttermek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Olvashattál arról is, hogy egy friss elemzés szerint az OECD tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések. A listában Magyarország igencsak hátul kullog. Ha kihagytad volna, itt találoda cikket.

Egy magyar pár megosztotta velünk, hogy jutottak el Közép-és Dél-Amerikába minimális pénzből és hogyan éltek kint egy évig úgy, hogy volt olyan hónap, hogy mindössze kb. tízezer forintot költöttek el.

Újabb résszel jelentkezett a Pénzcentrum sorozata, amelynek keretein belül Google keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azokat az ajánlatokat vettük górcső alá, melyeket a keresőmotor akkor dob fel, ha azt írjuk be, hogy "mennyit lehet keresni".

 

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem