6 °C Budapest

Vészhelyzetet hoz a rezsivágás? Amire senki sem gondolt

Pénzcentrum
2013. május 26. 18:25

A héten a legolcsóbb számlacsomagot és lakáshitelt is megkerestük, érdemes végigolvasni ezeket az elemzéseket, hiszen nagy durranások mindenhol vannak. Aggódhatunk a rezsicsökkentés miatt? A kéményseprők legalábbis lerágják a 10 körmüket. Heti hírösszefoglalónk.

Tízmilliókat csalt el a banki ügyintéző: nyugdíjasok számláját csapolta meg
Másfél éven keresztül csapolta meg idős ügyfelei bankszámláját egy kaposvári banki ügyintéző. H. Tímea a férjét akarta visszaszerezni, a pénzből többek között megcsináltatta a mellét, és luxusautót vett.

Ez a lomisok új trükkje: áldatlan állapotok Budapesten + képek
Hiába született meg az új hulladékgazdálkodási törvény, a lomisok továbbra is agresszíven nyomulnak a főváros közterületein.

Kezdhetnek félni a jövő nyugdíjasai?
Egy felmérés szerint a nyugdíjas évekre való felkészültség alacsony szintje egyre égetőbb problémát jelent világszerte mind a döntéshozók, mind a munkáltatók, mind pedig a lakosság számára. A kilátásokat illetően a megkérdezettek változatlanul pesszimistának mutatkoznak. Többségben vannak azok is, akik azzal számolnak, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozniuk kell annak érdekében, hogy elérjék a kívánt jövedelmi szintet.

Sokan már álmodni se tudnak jobb ajánlatról: eljött a költözés ideje?
Ha csak olcsó hitelre vártunk a lakásvásárláshoz, felesleges tovább halogatni a döntést, hiszen az olcsó hitelnek nevezett kamattámogatott konstrukciók kamatai elérték a 6 százalékot, ami abszolút minimumot jelent még jó ideig a lakáshitelezésben. Mindezt akár használt lakásra is igényelhetjük, szinte az egyetlen kritérium csak az, hogy az ne legyen értékesebb 20 milliónál, új lakás esetén ez az értékhatár 30 millió. A Pénzcentrum.hu összeállításából megtudhatod, hogy hol juthatsz hozzá a legjobb feltételekkel a lakáshiteledhez.

Így bővül a lakhatási támogatás
A jövőben nem csak a munkaviszonyban állók és a közalkalmazottak, hanem a kormányzati szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban dolgozók is igényelhetik a lakhatási támogatást. A jogosultaknak kéthavi támogatás is megelőlegezhető lesz, ami például az albérletek kauciójának kifizetését segítheti majd - hangzott el Czomba Sándor államtitkár mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

Vészhelyzetet hozhat a rezsivágás: erre senki sem gondolt?
Jelentős vészhelyzet alakulhat ki Magyarországon a kéményseprők rezsióradíjának megvágása miatt. Az első problémák már idén ősszel jelentkezhetnek.

Életveszély! Így lopják a gázt Magyarországon 2013-ban

Elképesztő, és egyben elképesztően veszélyes esetet tárt fel a hatóság egy borsodi településen. Egy középkorú férfi vízvezeték csövekkel lopta a gázt a fővezetékből. A helyszíni vizsgálatok szerint kész csoda, hogy nem történt katasztrófa. Bár az eset önmagában is elképesztő, azonban nem példátlan Magyarországon.

Jöhet a folyamatos árfolyamgát a devizahitelesek megmentésére
A Fidesz azt javasolja, legyen folytonos az árfolyamgátba való belépés lehetősége, vagyis bárki bármikor választhassa az árfolyamrögzítést - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Robbantott az OTP: bankon belül is érdemes már számlát váltani
Legújabb számlacsomag körképünk meglepetése az OTP Simple számlacsomagja, melynek új kondícióival a többi bank nehezen tud versenyezni. A tranzakciós díj bevezetése után közel fél évvel átlagos számlahasználat esetén évente közel 10 ezer forintba kerül a számlavezetés a legolcsóbb bankban. Nézz körül te is, hogy jó helyen bankolsz-e?

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem