Jön a Black Friday: a személyi kölcsön is felpörög THM 7,20-12,62% (x)

Pénzcentrum
2018. november 21. 10:15

Mire figyelj, mielőtt felveszed a vásárlás ünnepén!

A fekete péntek (Black Friday) csaknem ötven éve a Hálaadást követő péntek - ez idén november 23-a -elnevezése az Egyesült Államokban. A nap hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők. Az akciós nap (vagy napok) évek óta Magyarországon is népszerű: sokan műszaki cikket, háztartási gépet vesznek ilyenkor, és olyanok is szép számmal akadnak, akik ilyenkor szerzik be a karácsonyi ajándékokat. Nem véletlen, hogy ilyenkor felértékelődik a személyi kölcsönök, áruhitelek szerepe is.

A magyarok csaknem 90%-a hallott már a Black Friday-ről, az átlagos magyar akcióvadász körülbelül 47 380 forintot költ el ilyenkor. A vásárlók több mint fele (54,16%) az idei Black Friday akció során online és hagyományos boltokban is kíván vásárolni. A hagyományos boltokat mindössze 4,17%-a a megkérdezetteknek preferálja, a csak online vásárlás mellett pedig 41,67% teszi le a voksát. A 2017-es adatokhoz képest jól látszik, a csak “offline", azaz csak a hagyományos bolti vásárlás egyre inkább háttérbe szorul: tavaly a fenti arány még 16,47% és 55,29% volt (a mind offline mind online vásárlók aránya pedig 28,24% volt 2017-ben) - derül ki a Black-Friday.Global nemzetközi kutatásából.

A felmérésből az is kiderül, hogy ruházati cikket vásárolnak ilyenkor a legtöbben - az elektronikai eszközök a második helyet csípték meg a (vásárlók) népszerűségi listáján, a háztartási gépek az 5. helyen szerepelnek.

Sokan személyi kölcsönből oldják meg

Az év végén sokan keresik a személyi kölcsön-termékeket, a Black Friday és a karácsonyi vásárlás népszerű időszakok ebből a szempontból - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Takarék Kereskedelmi Bank Takarék Csoport. A pénzintézetnél elérhető Takarék Fix Személyi Kölcsön legfontosabb jellemzői, hogy

  • most akár 1 havi törlesztő részletet is jóváírnak feltételek teljesítése esetén
  • a kamat és a törlesztőrészlet változatlan marad a futamidő végéig;
  • forint-alapú, így árfolyamkockázat-mentes és kiszámítható;
  • bármilyen célra szabadon felhasználható;
  • gyorsan elérhető;
  • kezes és ingatlanfedezet nélkül is igénybe lehet venni.

Ha pedig a hitel felvevője Hitelintézeti bankszámlára átutalást vállal, azzal kamatkedvezményt érhet el.

A személyi kölcsön azért is előnyös, mert nem szükséges egy-egy nagyobb értékű vásárlásnál minden termékhez külön (áru)hitelt felvenni, hanem több nagy értékű termék vásárlása előtt, átgondoltan, felkészülten kérhetjük a személyi kölcsönt a banktól. Így könnyebben vehetjük meg, amit szeretnénk, nem vagyunk kötve az egyes áruházak, webshopok által kínált hitellehetőségekhez.

Mire érdemes figyelni?

A személyi kölcsönnél a hitel felvevője dönti el, mire használja fel a kölcsön összegét. Igényelheti fogyasztási cikkek vásárlására, például háztartási gépek, műszaki cikkek vásárlására is.

A Takarék Csoport tájékoztatása szerint, ügyfeleik azért is kedvelik ezt a hitelterméket, mert kiszámítható, azaz a futamidő végéig változatlan a kamat és a törlesztőrészlet; árfolyamkockázat nélkül, forint alapon felvehető és rugalmas, mivel kezes és ingatlanfedezet nélkül elérhető, szabadon, igazolások nélkül felhasználható. A Takarék Csoport személyi kölcsönei kizárólag a www.takarekcsoport.hu/maganszemelyek/fontos-tudnivalok weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhetőek el.

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletekért és feltételekért keresse a www.takarekcsoport.hu-t.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem