2020. augusztus 12. szerda Klára

Újabb milliós csalás: rengeteg magyart vertek át a szélhámosok

  • MTI
  • 2016. május 5. csütörtök 21:00

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik európai uniós támogatás ígéretével csaltak ki pénzt mintegy száz embertől, több mint 19 millió forint értékben.


A vádhatóság közleményében azt írta, hogy a két nő egy hitelközvetítő irodával kötött megállapodás keretében kínált pénzügyi szolgáltatásokat. A vádlottak 2013-ban határozták el, hogy valós szolgáltatás mellett ténylegesen nem létező pályázati lehetőségeket is kínálnak az ügyfeleknek.

A két hitelközvetítő azt állította, hogy olyan kedvező kamatozású, könnyített hitelbírálatú vállalkozásfejlesztési hitel lehetőségéről tud, amely az uniós támogatások év végén bennragadt összegének szétosztásából származik. Azt mondták, hogy a hitelt csak úgy lehet igényelni, ha az ügyfelek a pályázat meghirdetése előtt rendelkezésre bocsátják a pályázati anyagot, illetve ügyintézésre, illetékre 200 ezer forintot adnak.

A vádlottak számos esetben valótlan tartalmú számlát, okiratot állítottak ki, az átvett pénzt pedig a saját céljaikra fordították.

A két nő 2013 áprilisa és 2014 decembere között összesen mintegy száz embert tévesztett meg, az általuk okozott kár több mint 19 millió forint, sértettenként 100-500 ezer forint - áll a közleményben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.