2019. április 23. kedd Béla

Ügyfelek ezreit érinti a népszerű banki újítás: minden hitelfelvevőnek tudnia kell


Az igen népszerű személyi kölcsönök árazásában nincs változás, újításokban viszont annál inkább. Idén újabb bankok csatlakoztak a teljesen online történő hiteligénylést biztosító pénzintézetekhez, így ma már széles a választék, ha a fotelből ülve akarunk egy jóárasított személyi kölcsönt felvenni.

Idén februárban már négy pénzintézet kínál a lakosságnak bárhonnan elindítható, teljesen online felvehető személyi kölcsönt. Idén jócskán bővülhet ez a szám, hiszen a törvényi és technológiai keretek adottak, a hiteligénylők számára pedig óriási kényelmet jelent, ha nem a bankfiókban kell személyesen várakozniuk, hanem mindössze néhány perc alatt letudhatják a teljes hiteligénylést, akár több millió forint felvétele esetén is - derült ki a Bank360 gyűjtéséből.

Mindenre felhasználható olcsó hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

A szakportál szerint jelenleg az OTP Bank, a CIB Bank, a K&H Bank mellett idén már a Cofidis is teljesen online folyamaton keresztül teszi elérhetővé kölcsönét, igaz, utóbbi egyelőre kizárólag mobilapplikációján keresztül. A Cofidis egyébként részben már ezt megelőzően is online, videóchat segítségével végezte az ügyfélazonosítást, ám akkor még papíralapon is el kellett juttatni a fiókba az aláírt szerződést.  A CIB Bank kölcsöne is csak nemrégiben érkezett az asztali számítógépekre: a bank korábban csak mobilbankon keresztül tette lehetővé ügyfeleinek az ilyen típusú hiteligénylést, akkor viszont akár 7 perc alatt is túleshettünk az egész folyamaton. 

Már nem csak a bank ügyfeleinek

Ezeknél a hiteleknél idén megszűnt egy jelentős igénylési korlát, mégpedig az, hogy csak meglévő ügyfelek igényelhettek eddig online hitelt. Érthető volt a lépés, hiszen a banki algoritmusok a meglévő számlatörténet alapján szinte minden vizsgálatot el tudtak végezni villámgyorsan, ha hónapok vagy évek óta az adott banknál vezetett folyószámlára érkezett a fizetésünk.

Személyi hitelek egy helyen: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Tavaly elkezdődött azonban a változás, mára pedig mind a négy pénzintézet megnyitotta az online hitelfelvétel lehetőségét azok előtt is, akik nem kizárólag ezeknél a pénzintézeteknél bankolnak. Igaz, még mindig találhatunk enyhébb feltételek, mint például a OTPDirket szerződés megléte az OTP-nél, vagy a K&H esetében, ahol csak bizonyos pénzintézetek ügyfelei tudják felvenni az online kölcsönt. A portál arra számít, hogy idén további hitelintézetek csatlakoznak az online felvehető hitelt nyújtó bankokhoz.

Februárban is az akciók domináltak

A hitelaggregátor szokás szerint megvizsgálta az elmúlt időszak eseményeit is a személyi kölcsönök piacán. Továbbra is elérhető például a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló akciója, amellyel jelentősen csökken a hitel kamata, de elérhető még a Sberbank Árgaranciája is, amellyel a bank kedvezőbbre módosítja az igényelt hitel kamatát, ha találunk jobb ajánlatot a piacon. Több bank is kínál ezen kívül jövedelmi kedvezményeket, azaz nagyobb fizetéssel akár több százalékponttal is kedvezőbb lehet az éves kamat. Ha személyre akarod szabni a hiteleket, használd a Pénzcentrum kalkulátorát.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk