2021. január 25. hétfő Pál

Ügyfelek ezreit érinti a népszerű banki újítás: minden hitelfelvevőnek tudnia kell


Az igen népszerű személyi kölcsönök árazásában nincs változás, újításokban viszont annál inkább. Idén újabb bankok csatlakoztak a teljesen online történő hiteligénylést biztosító pénzintézetekhez, így ma már széles a választék, ha a fotelből ülve akarunk egy jóárasított személyi kölcsönt felvenni.

Idén februárban már négy pénzintézet kínál a lakosságnak bárhonnan elindítható, teljesen online felvehető személyi kölcsönt. Idén jócskán bővülhet ez a szám, hiszen a törvényi és technológiai keretek adottak, a hiteligénylők számára pedig óriási kényelmet jelent, ha nem a bankfiókban kell személyesen várakozniuk, hanem mindössze néhány perc alatt letudhatják a teljes hiteligénylést, akár több millió forint felvétele esetén is - derült ki a Bank360 gyűjtéséből.

Mindenre felhasználható olcsó hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

A szakportál szerint jelenleg az OTP Bank, a CIB Bank, a K&H Bank mellett idén már a Cofidis is teljesen online folyamaton keresztül teszi elérhetővé kölcsönét, igaz, utóbbi egyelőre kizárólag mobilapplikációján keresztül. A Cofidis egyébként részben már ezt megelőzően is online, videóchat segítségével végezte az ügyfélazonosítást, ám akkor még papíralapon is el kellett juttatni a fiókba az aláírt szerződést.  A CIB Bank kölcsöne is csak nemrégiben érkezett az asztali számítógépekre: a bank korábban csak mobilbankon keresztül tette lehetővé ügyfeleinek az ilyen típusú hiteligénylést, akkor viszont akár 7 perc alatt is túleshettünk az egész folyamaton. 

Már nem csak a bank ügyfeleinek

Ezeknél a hiteleknél idén megszűnt egy jelentős igénylési korlát, mégpedig az, hogy csak meglévő ügyfelek igényelhettek eddig online hitelt. Érthető volt a lépés, hiszen a banki algoritmusok a meglévő számlatörténet alapján szinte minden vizsgálatot el tudtak végezni villámgyorsan, ha hónapok vagy évek óta az adott banknál vezetett folyószámlára érkezett a fizetésünk.

Személyi hitelek egy helyen: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Tavaly elkezdődött azonban a változás, mára pedig mind a négy pénzintézet megnyitotta az online hitelfelvétel lehetőségét azok előtt is, akik nem kizárólag ezeknél a pénzintézeteknél bankolnak. Igaz, még mindig találhatunk enyhébb feltételek, mint például a OTPDirket szerződés megléte az OTP-nél, vagy a K&H esetében, ahol csak bizonyos pénzintézetek ügyfelei tudják felvenni az online kölcsönt. A portál arra számít, hogy idén további hitelintézetek csatlakoznak az online felvehető hitelt nyújtó bankokhoz.

Februárban is az akciók domináltak

A hitelaggregátor szokás szerint megvizsgálta az elmúlt időszak eseményeit is a személyi kölcsönök piacán. Továbbra is elérhető például a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló akciója, amellyel jelentősen csökken a hitel kamata, de elérhető még a Sberbank Árgaranciája is, amellyel a bank kedvezőbbre módosítja az igényelt hitel kamatát, ha találunk jobb ajánlatot a piacon. Több bank is kínál ezen kívül jövedelmi kedvezményeket, azaz nagyobb fizetéssel akár több százalékponttal is kedvezőbb lehet az éves kamat. Ha személyre akarod szabni a hiteleket, használd a Pénzcentrum kalkulátorát.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Otthonteremtési támogatás 2021: akár gyermek nélkül is járhat 5 millió forint!
Új lakás építéséhez járhat az áfa-visszatérítés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked