2020. július 13. hétfő Jenő

Tömegek költik most erre a babavárót: itt vannak a konkrét számok


A statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. Egy friss felmérés szerint a legtöbben még mindig ingatlant vennének, vagy a meglévőt újítanák fel, a feltételek teljesítése esetén vissza nem térítendő támogatásból.

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A Duna House pedig, több mint félezer ügyletet elemezve nemrég azt közölte, hogy még mindig az ingatlanvásárlás vagy felújítás a legnépszerűbb: az igénylők több mint fele, 54 százaléka lakás vásárlásra tervezi fordítani az összeget, majdnem 20 százalékuk pedig felújítaná vagy korszerűsítené a pénzből meglévő ingatlanát. De sokan vannak olyanok - a megkérdezettek 12 százaléka -, akik a már meglévő hitel kiváltására, illetve a részleges előtörlesztésére fordítják a támogatást.

Ugyan erre nem térnek ki a felmérésben, de még befektetési céllal is érdemes lehet felvenni a babavárót, számításaink szerint bizonyos esetekben még akkor is, ha nem is tervezel gyereket.

A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége.

Éppen ezért nagyon körültekintően kell megválasztanunk a pénzügyi szolgáltatót, ahol igényelnénk a támogatást. A Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátora az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS