7 °C Budapest

Több milliót megspórolhat, aki ilyen típusú kocsit választ: már ezekre is jár a kedvezmény

2020. május 22. 18:10

Korábbi feltételezésünk, miszerint a sávosan adható e-autó támogatás arra fogja sarkallni a gyártókat, hogy árat csökkentsenek, igaznak bizonyult: a Hyundai két modellje, az IONIQ és a KONA máris olcsóbb lett. Mivel a 2,5 millió forintos kedvezmény igénybevételéhez a vételár értékhatára 11 millió, ezért a gyártó levitte a modellek árát ez alá. Mutatjuk, így mennyiért juthatsz hozzá.


Az e-autó vásárlást ösztönző támogatást sávosan lehet igénybe venni, tehát a kedvezmény nagyságát befolyásolja, mennyire olcsó a modell. Az értékhatár 11 millió forint, ebből azt sejtettük, ez sok gyártót árcsökkentésre sarkallhat, és a vevők is kedvezőbb alkuhelyzetbe kerültek.Itt gyűjtöttük össze korábban, melyik modellekre jár a maximális támogatás, és azokat is, amelyeknek érdemes figyelni az árcéduláját, mert vélhetően akciókat fognak bejelenteni.

Az elmúlt napokban érkezett hírek azt mutatják: nem is kellett sokat várni az importőri reakciókra. Több gyártó is bejelentette ugyanis, hogy a 11 millió forintos határ alá csökkenti bizonyos elektromos autóinak beszerzési árát, így tovább bővül azon modellek listája, amelyekre érvényesíthető a gáláns, 2,5 millió forintos állami támogatás.

  • Az Opel az e-Corsa induló árát 900 ezer forinttal csökkentette, így az támogatás nélkül 10,499 millió forint (bizonyos felszereltség mellett), így a támogatással csökkentett ár 7,499 millió forint.
  • A Hyundai is reagált egy készletes árlista közzétételével (limitált szériás). Ebben az elektromos Ioniq 10,99 millió forintról indul, így érvényes rá a 2,5 milliós támogatás, és így az ára 8,499 millió forint lehet. Vagyis a dél-koreai gyártó 300 ezerrel csökkentette az indulóárat.
  • Ugyanígy tett az elektromos KONA esetében (200 ezer forintos árcsökkentés): 10,999 millió forint lett az új induló beszerzési ár, így a vásárlók 8,49 9millió forintért juthatnak hozzá.

Az első elektromos fecskék után pedig bizonyosan még több gyártó több e-autó modellje követi majd ezt a tendenciát a következő hetekben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Autóvásárláshoz hitelt igényelnéd? Találd meg a legjobb ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorában!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem