2018. június 24. vasárnap Iván

Szomorú történet: karja után otthonát is elveszítheti Bea, a tiszaújvárosi édesanya

  • 24.hu
  • 2018. június 5. kedd 20:03

Bármelyik pillanatban az utcára tehetnek egy tiszaújvárosi édesanyát: egy rossz munkagép miatt elvesztette a kezét, az állását, és azóta nem tudta fizetni a hitelét - írja a 24.hu.

2015 augusztusában szenvedett balesetet Magyari Bea a munkahelyén: a bal keze leszakadt. Az igazságügyi szakértők megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz, ez okozta a bajt. Bea azt mondta, többször is jelezte a hibát a főnökeinek, hiába. Elmondása szerint még akkor sem tettek semmit, amikor oda hívta őket a tésztagéphez, és megmutatta a problémát.

Jelenleg is pereskedik a volt munkáltatójával az asszony, ugyanis a cég által felajánlott 4 millió forintos kártérítést kevesli. Komoly anyagi gondokkal küzd: a baleset után sokáig havi húsz ezer forintból élt. Ezt később kiegészítette a baleseti járadék, a testi fogyatékkal élőknek járó támogatás, de így is csak 42 ezer forintra nőtt a havi bevétele. Ez pedig nemhogy a hitelére, de a rezsire és a mindennapi betevőre sem volt elég.

Korábban  ugyanis 4,2 millió forint hitelt vett fel svájci frankban. Ezt csaknem nyolc évig rendesen fizette. A baleset után azonban munkaképtelenné vált, így tovább nem tudott már törleszteni.

Volt olyan, hogy azt sem tudtam, másnap mit eszünk a gyerekkel. Írtam a banknak, hogy méltányolják a helyzetemet, de még csak nem is válaszoltak. 6,2 milliós tartozással simán továbbadták a követeléskezelőnek. Ott ez az az összeg felkúszott 7 millióra. Ők sem voltak hajlandók semmilyen egyezségre, továbbadták a helyi végrehajtónak, aki már 8 milliót követel tőlem. Csak a jóindulatán múlik, hogy meddig maradhatok még a lakásban

 - mondta a portálnak. Magyari Bea most részmunkaidőben dolgozik egy fogyatékkal élőket alkalmazó munkahelyen, negyvenöt ezer forint a fizetése. Igaz, ennek a harmadát azonnal le is csípik a tartozásai miatt.

 

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 23 460 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől az UniCredit ajánlata sem, amelynél 23 717 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a K&H Bank, valamint az ERSTE Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk