19 °C Budapest

Személyi kölcsönnel a nagy őszi kiadások is egyszerűbbek (x)

Pénzcentrum
2018. szeptember 26. 12:00

Az ősz olyan kiemelt időszak, ami komoly kiadásokkal járhat: a legtöbb család költségvetését az iskolakezdés terheli meg. Persze itt nem csak a füzetekre, táskára kell gondolni, hanem akár laptopra, vagy albérlethez szükséges kaucióra. Az ősz a lakásfelújítás, korszerűsítés szezonja is: nem véletlen, hogy sokan keresik ilyenkor a jól tervezhető személyi kölcsönöket.

A legtöbben inkább tartós fogyasztási cikkek vásárlásához, lakásfelújításhoz, valamint egyéb lakáscélra veszik igénybe a személyi kölcsönt, de sokaknak segít váratlan károk - például villámcsapás, vagy a munkaeszközként használt autó tönkremenetele - esetén.

Egy új életszakasz kezdete egy egyetemvárosban is nagy kiadást jelent, de Budapesten - egyes számítások szerint - az utóbbi években megemelkedett albérletárak, a berendezkedés és a tanulmányok költsége együttesen hozzávetőleg egymillió forintot emésztenek fel az első hónapokban. Nincs sokkal jobb helyzetben az sem, aki más típusú képzésért jön a fővárosba, a leginkább versenyképes szakmát adó tanfolyamok ára ugyancsak az egekben van.

Illés Zoltán, a Takarékbank Üzletfejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója nemrég a Pénzcentrumnak arról beszélt, hogy 20-30 százalékkal megugrott a személyi kölcsönök igénylése az utóbbi évek augusztusában, szeptemberében. Tapasztalataik szerint nemcsak az iskolakezdés meglehetősen borsos közvetlen költségeinek tudható be, hanem annak is, hogy ilyenkor kell letenni az új albérlet általában két- háromhavi kaucióját, előteremteni a fűtési szezonra való felkészüléshez szükséges pénzt. Ezek miatt az ebben az időszakban igényelt hitelösszegek is valamelyest magasabbak a szokásosnál, átlagosan 1-1,5 millió forint közöttiek. A futamidőben viszont nincs eltérés, az év ezen szakaszában is általában 3-4 éves lejáratra veszik fel a személyi kölcsönt.

Nagy beruházás az ingatlan téliesítése, szigetelése, korszerűsítése. Az energiahatékonyság javításának kiemelt részét kell, hogy képezzék az épületenergetikai fejlesztések. Ezen belül elsősorban szigetelésre, nyílászáró cserére, valamint fűtéskorszerűsítésre, és a megújuló energia felhasználására kell törekedni. Kutatások szerint épülettípusonként ezek különböző mértékű alkalmazásával akár 60 százalékos megtakarítást is el lehet érni.

Egy 60 négyzetméteres lakásban csak a radiátorok cseréje meghaladhatja a félmillió forintot, az ablakok korszerűre cserélése pedig milliós tétel is lehet.

Személyi kölcsönnél a felvevő dönt

A személyi kölcsönnél a hitel felvevője dönti el, mire használja fel a kölcsön összegét. Igényelheti fogyasztási cikkek vásárlására, autóvásárlásra, lakásfelújításra, váratlan kiadás, családi esemény finanszírozására vagy akár egy régóta halogatott vágya beteljesítéséhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell lekövetni és ellenőrizni a hitelcél teljesülését, ezáltal egyszerűbb és gyorsabb a hiteligénylés folyamata. Jellemzően azonban ez a hiteltípus valamivel drágább, mint az ingatlancélú hitel, azaz magasabb a kamat és a THM.

A Takarék Kereskedelmi Bank a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy rendszerükben akár 4 munkaórán belül elbírálják a hiteligénylést - így az igénylési feltételeknek megfelelő, hiánytalan dokumentáció fióki benyújtását követően, pozitív hitelbírálat esetén gyorsan pénzhez juthatnak az ügyfelek. Az egyszerűen igényelhető Takarék Személyi Kölcsönnel most kedvező kamatot is biztosítanak.

THM: 9,16%-19,51% - a THM mértéke a választott konstrukciótól függ.

Mint elmondták, ügyfeleik azért is kedvelik ezt a hitelterméket, mert kiszámítható, azaz a futamidő végéig változatlan a kamat és a törlesztőrészlet; árfolyamkockázat nélkül, forint alapon felvehető és rugalmas, mivel kezes és ingatlanfedezet nélkül elérhető, szabadon, igazolások nélkül felhasználható.

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletekért és feltételekért keresse a www.takarekcsoport.hu-t.

A cikk megjelenését a Takarékbank támogatta.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm