2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Személyi kölcsönnel a nagy őszi kiadások is egyszerűbbek (x)

  • 2018. szeptember 26. szerda 12:00

Az ősz olyan kiemelt időszak, ami komoly kiadásokkal járhat: a legtöbb család költségvetését az iskolakezdés terheli meg. Persze itt nem csak a füzetekre, táskára kell gondolni, hanem akár laptopra, vagy albérlethez szükséges kaucióra. Az ősz a lakásfelújítás, korszerűsítés szezonja is: nem véletlen, hogy sokan keresik ilyenkor a jól tervezhető személyi kölcsönöket.


A legtöbben inkább tartós fogyasztási cikkek vásárlásához, lakásfelújításhoz, valamint egyéb lakáscélra veszik igénybe a személyi kölcsönt, de sokaknak segít váratlan károk - például villámcsapás, vagy a munkaeszközként használt autó tönkremenetele - esetén.

Egy új életszakasz kezdete egy egyetemvárosban is nagy kiadást jelent, de Budapesten - egyes számítások szerint - az utóbbi években megemelkedett albérletárak, a berendezkedés és a tanulmányok költsége együttesen hozzávetőleg egymillió forintot emésztenek fel az első hónapokban. Nincs sokkal jobb helyzetben az sem, aki más típusú képzésért jön a fővárosba, a leginkább versenyképes szakmát adó tanfolyamok ára ugyancsak az egekben van.

Illés Zoltán, a Takarékbank Üzletfejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója nemrég a Pénzcentrumnak arról beszélt, hogy 20-30 százalékkal megugrott a személyi kölcsönök igénylése az utóbbi évek augusztusában, szeptemberében. Tapasztalataik szerint nemcsak az iskolakezdés meglehetősen borsos közvetlen költségeinek tudható be, hanem annak is, hogy ilyenkor kell letenni az új albérlet általában két- háromhavi kaucióját, előteremteni a fűtési szezonra való felkészüléshez szükséges pénzt. Ezek miatt az ebben az időszakban igényelt hitelösszegek is valamelyest magasabbak a szokásosnál, átlagosan 1-1,5 millió forint közöttiek. A futamidőben viszont nincs eltérés, az év ezen szakaszában is általában 3-4 éves lejáratra veszik fel a személyi kölcsönt.

Nagy beruházás az ingatlan téliesítése, szigetelése, korszerűsítése. Az energiahatékonyság javításának kiemelt részét kell, hogy képezzék az épületenergetikai fejlesztések. Ezen belül elsősorban szigetelésre, nyílászáró cserére, valamint fűtéskorszerűsítésre, és a megújuló energia felhasználására kell törekedni. Kutatások szerint épülettípusonként ezek különböző mértékű alkalmazásával akár 60 százalékos megtakarítást is el lehet érni.

Egy 60 négyzetméteres lakásban csak a radiátorok cseréje meghaladhatja a félmillió forintot, az ablakok korszerűre cserélése pedig milliós tétel is lehet.

Személyi kölcsönnél a felvevő dönt

A személyi kölcsönnél a hitel felvevője dönti el, mire használja fel a kölcsön összegét. Igényelheti fogyasztási cikkek vásárlására, autóvásárlásra, lakásfelújításra, váratlan kiadás, családi esemény finanszírozására vagy akár egy régóta halogatott vágya beteljesítéséhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell lekövetni és ellenőrizni a hitelcél teljesülését, ezáltal egyszerűbb és gyorsabb a hiteligénylés folyamata. Jellemzően azonban ez a hiteltípus valamivel drágább, mint az ingatlancélú hitel, azaz magasabb a kamat és a THM.

A Takarék Kereskedelmi Bank a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy rendszerükben akár 4 munkaórán belül elbírálják a hiteligénylést - így az igénylési feltételeknek megfelelő, hiánytalan dokumentáció fióki benyújtását követően, pozitív hitelbírálat esetén gyorsan pénzhez juthatnak az ügyfelek. Az egyszerűen igényelhető Takarék Személyi Kölcsönnel most kedvező kamatot is biztosítanak.

THM: 9,16%-19,51% - a THM mértéke a választott konstrukciótól függ.

Mint elmondták, ügyfeleik azért is kedvelik ezt a hitelterméket, mert kiszámítható, azaz a futamidő végéig változatlan a kamat és a törlesztőrészlet; árfolyamkockázat nélkül, forint alapon felvehető és rugalmas, mivel kezes és ingatlanfedezet nélkül elérhető, szabadon, igazolások nélkül felhasználható.

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletekért és feltételekért keresse a www.takarekcsoport.hu-t.

A cikk megjelenését a Takarékbank támogatta.

(x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS