15 °C Budapest

Rárepültek a magyarok az ingyenpénzre: 10 millió alatt meg sem állnak

2019. július 4. 16:02

Ugyan még csak negyedik napja igényelhető a babaváró kölcsön, de már most egyértelműen látszik, hogy mekkora összeg és futamidő a legnépszerűbb a lakosság körében. Az is kiderül a Bank360 legfrissebb adataiból, hogy hol érdeklődnek leginkább az új családtámogatás után.

A portál több mint 10 ezer érdeklődés alapján vizsgálta meg, hogy az ügyfelek honnan, milyen futamidővel és mekkora összegben vennék fel legszívesebben a babaváró hitelt.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

Az első néhány nap adataiból nem meglepő módon kiderült például, hogy az igénylők elsöprő többsége, 79,5 százalék 10 millió forintos hitelösszeggel számol. 3,9 százalék 5 millió forintot igényelne, 2,4 pedig 8 millió forintot.

A Bank360 szerint érthető, hogy szinte mindenki a legmagasabb hitelösszeget szeretné, hiszen egyszeri lehetőségről van szó, azaz, ha valaki már igényelt 5 millió forint babaváró hitelt sikerrel, később már nem tud további 5 millió forintot felvenni, de az is a magas hitelösszeg mellett szól, hogy egyes pénzintézeteknél már nagyon alacsony jövedelemmel, akár minimálbérrel is igényelhetjük ezt az összeget, amennyiben terhelhető a törlesztőrészlettel a fizetésünk. A második leggyakrabban kalkulált hitelösszeg 5 millió forintnyi babaváró kölcsön. Ekkora kölcsönt az érdeklődők mindössze 4 százaléka keresett.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

Szintén várható módon 20 éves futamidővel kalkulálnak a legtöbben, az érdeklődők 84,5 százaléka a leghosszabb futamidővel számol, hiszen így a legkedvezőbb a törlesztőrészlet. Többen keresnek 10 (4,6%), 15 (2,6%) és 19 éves (4,3%) futamidővel is babaváró hitelt. Az alacsonyabb futamidő egyben kisebb hitelösszeget is jelenthet, hiszen a rendelet szerint a törlesztőrészlet nem haladhatja meg az 50 ezer forintot, ami például 15 éves futamidővel számolva nagyjából 8,3 millió forint hitelösszegre ad lehetőséget, míg a 10 éves futamidő 5 700 000 forintot jelent.

Babaváró Budapest

Érdekesebb, hogy mely bankokat preferálják az érdeklődők: a portál adataiból az látszik, hogy nagyjából 50 százalék attól a banktól venné fel a kölcsönt, ahol a számláját is vezeti, míg az érdeklődők másik fele keresi azokat a pénzintézetet, ahol akár kedvezőbb feltételekkel juthat a babaváró hitelhez, például alacsonyabb minimum jövedelem elvárással vagy valamilyen egyedi kedvezménnyel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Elsöprő viszont a fővárosi érdeklődők aránya. Bár a lakosság nagyjából egyharmada él Budapesten, az összes igénylő közel fele, 47 százaléka innen érdeklődött a babaváró hitel iránt, azaz óriási Budapest felülreprezentáltsága az ország más területeihez képest. A fővárost Pest megye követi (8,2%) majd Hajdú-Bihar (4%) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (3,8%). Az összes érdeklődő közül 2,5 százalék külföldről érkezett az oldalra, továbbá sokan érdeklődnek levélben is külföldi munkáltatótól származó jövedelem elfogadásával kapcsolatban.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

A Bank360 mindezeken túl úgy látja: rengeteg passzív KHR-es is érdeklődik a vissza nem térő lehetőség iránt, akiknek aránya meghaladja a 10 százalékot. Számukra kedvezőtlen hír, hogy a Bank360 információi szerint egyetlen bank sem fogadja be az igénylésüket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm