12 °C Budapest

Otthonról is nyithat lakossági számlát a Takarékbanknál (x)

Pénzcentrum
2020. november 16. 05:00

Személyesen, de mégis otthonról nyithat lakossági számlát a Takarékbanknál

Bankszámlát nyitna, de nem szívesen mozdul ki a járvány miatt? Vagy otthonról dolgozik, és megspórolná az utazással töltött időt? Mostantól akár saját nappalijából is megnyithatja lakossági bankszámláját a Takarékbanknál, a Takarék VideoBankon keresztül, és ehhez egyáltalán nincs szükség különleges informatikai tudásra!

A Takarékbank nagy hangsúlyt fektet a modern kor kívánalmainak megfelelő, és az ügyfelek igényeihez igazodó digitális pénzügyi szolgáltatások kialakítására. Ezért vezetett be korszerű, egységes számlavezető rendszert, ezért fejleszt új, felhasználóbarát mobilalkalmazásokat, és ezért indította el a koronavírus-járványra adott gyors válaszul a VideoBank szolgáltatását, ahol a személyességhez ragaszkodó ügyfelek videokapcsolaton keresztül látják és hallják az ügyintézőt. A VideoBankban elérhető szolgáltatások bővültek a számlanyitással a lakossági ügyfeleknek.

Mostantól nem kell felkeresnie egy bankfiókot, elég egy videóhívásra alkalmas mobiltelefon vagy számítógép, és akár otthonról, a fotelből is nyithat számlát egyszerűen, kényelmesen. Az ügyintézés gyors, és papírmentes, a számlanyitás dokumentumait a Takarék Netbankban tudja majd elérni. A rendszer biztonságos, az ügyfelek azonosítása megegyezik a bankfiókban alkalmazott folyamattal, és megfelel a hazai és nemzetközi szabályoknak.

Időt és pénzt takaríthat meg

Minden 18. életévét betöltött, magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgár nyithat magának számlát, ha érvényesek az okmányai, és még nincs lakossági bankszámlája a Takarékbanknál. A számlanyitás megkezdése előtt érdemes azokat a dokumentumokat, azonosító okiratokat - személyi igazolvány vagy jogosítvány, lakcímkártya - előkészíteni és az érvényességet ellenőrizni, amelyekre az adatok megadása során szüksége lehet.

A hitelintézet többféle lakossági számlája is megnyitható online: a Takarék Díjfaragó Lakossági Bankszámla, a Takarék Aktivitás Lakossági Bankszámla, a Takarék Lakossági Bankszámla+, a Takarék Prémium és Prémium Portfolió Bankszámla. 

Az online számlanyitáshoz olyan asztali számítógép, laptop, táblagép vagy mobiltelefon szükséges, amely rendelkezik működő kamerával és mikrofonnal. A Takarék VideoBank szolgáltatás közvetlenül, a bank internetes oldalán elérhető, nem kell eszközére telepítenie semmilyen segédprogramot vagy applikációt. Elegendő csak az általános fióknyitvatartási időben rákattintania a Takarékbank honlapján a VideoBank feliratra, vagy bongészőjébe beírni a takarekbank.hu/videobank webcímet.

Az online bankszámlanyitás első lépéseként kiválaszthatja a kívánt számlacsomagot és a hozzá tartozó bankkártyát. Ezután következik a személyes adatok és elérhetőségek megadása. Az adatok helyességének jóváhagyása után a videóhívás előkészítése, a technikai feltételek ellenőrzése következik, majd videohíváson keresztük kapcsolatba tud lépni az ügyintézővel, aki már meg is nyitja a számlát. 

A VideoBankban több mint húszféle szolgáltatást tudnak igénybe venni az ügyfelek. Rendezhetik egyebek mellett a meglévő jelzálog és fogyasztási hitelekhez (például CSOK, Babaváró hitel vagy személyi kölcsön), bankkártyájukhoz, bankszámlájukhoz vagy akár a lekötéseikhez kapcsolódó ügyeiket, és jegyezhetnek állampapírt is. Emellett lehetőségük van tájékozódni új hitelfelvétellel kapcsolatban, de a VideoBankon keresztül módosíthatják adataikat is.

(X)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem