2019. március 19. kedd József, Bánk

Őrült akciókkal próbálkoznak a bankok, mégis stagnál a hitelkártyapiac


Az idei évben is számos különböző akcióval várják a bankok a hitelkártyaigénylőket, a piac viszont képtelen kitörni a stagnálásból: mind a plasztikok száma, mind a követelések állománya lassan csökken - írja a Világgazdaság.

A hazai hitelkártya-terület eddig nem tudott profitálni a fogyasztási hiteleknél látható, gyors ütemű növekedésből. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint, az itthon kibocsátott hitelkártyák száma a 2018 harmadik negyedévéig számolt egy év alatt 2,4 százalékkal csökkent, a nyilvántartott hitelkártya-követelések értéke is 3,9 százalékkal, 153,4 milliárd forintra apadt.

Az akciós ajánlatokkal próbálkoznak a bankok, melyek főként pénzvisszatérítésre vonatkoznak: a kártyabirtokos számláján a kereskedőknél történő vásárlások után jóváírnak valamekkora összeget az év végén, akár 30-100 ezer forintot is.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS