2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Őrületes árzuhanás a Dél-Alföldön: ezeken a településeken padlóztak az ingatlanárak


A 2019-es évben az addig meredeken felfelé ívelő ingatlanpiaci bumm elérte tetőpontját, az év végén pedig már lassú, de biztos csökkenésnek lehettünk szemtanúi. A 2020-ban bombaként robbanó koronavírus felértékelte az otthon és a biztonság fogalmát, mivel a március és május közti időszakot a legtöbben kényszerűek voltak saját házukba bezárva tölteni. A HelloVidék utánajárt, miképp érintette a járványhelyzet a Dél-Alföldi ingatlanpiacot és milyen kilátásokkal kecsegtet a jövő a most új otthont keresők számára.

A március 15-től elrendelt vészhelyzet mindenkit fokozott óvatosságra intett, amely nemcsak a közösségi terekbe való látogatásokat, bevásárlásokat érintette, hanem még a feladott ingatlanhirdetések számára és a négyzetméterárakra is hatással volt. 2020. március elején, a járvány hazai kirobbanását megelőzően, még szinte mindhárom megyében több hirdetés szerepelt az ingatlan.com rendszerében az előző év azonos időszakához képest, függetlenül a bérlésre vagy eladásra kínált ingatlanoktól vagy azok típusától. Ez a szint a korlátozó intézkedések feloldásáig, május 4-ig helyenként 10, 15 vagy akár 21%-kal is csökkent, a hónap végéig bezárólag pedig a 2019-es év májusi értékeit sem tudták elérni.

A részletes elemzést itt olvashatod!

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó