2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Orbán Viktor: a költségvetés radikális átalakítására van szükség a járvány miatt


A jövő évre olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására - mondta a miniszterelnök egy videós konferencián.

Rövid videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-oldalán "Egyeztetés a gazdaságpolitikai szereplőkkel" címmel. A miniszterelnök által a videón elmondottakból három dolog derül ki:

  • A 2020-as költségvetést eltérítik a járványhelyzet és a kibontakozó gazdasági válság miatt.
  • A 2021-es költségvetés a 2020-as folytatása lesz .
  • A kormány gazdaságújraindító csomagot akar összeállítani.

Orbán Viktor e három dologhoz kérte a videokonferencián részt vevő szereplők segítségét.

Az MTI tudósítása szerint Orbán azt is mondta: a jövő évre olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására. Ebből az következik, hogy a 2021-es költségvetésben (és minden bizonnyal már az áttervezett 2020-asban is) hatalmas tartalékok lesznek, amelyeket a kormány néhány korlátozástól eltekintve szabadon költhet.

Orbán szerint minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani, célul kitűzve a növekedést, a munkahelyteremtést, valamint a munkahelyek megőrzést. Érdemes megjegyezni, hogy egyelőre a kormány nem hozott nagyon jelentős gazdasági válságkezelő intézkedést. Az elengedett adók és járulékok jelentős részétől a költségvetés amúgy is elesett volna, a hitelmoratórium terhét pedig a bankok és a jegybank viselik. A lejáró gyes- és gyed- kifizetések meghosszabbítása kevés embert érint, a költségvetés számára nem nagy tétel.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk