14 °C Budapest

Operatív Törzs: így lehet igényelni az influenza elleni oltást

2020. október 5. 11:33

Az operatív törzs mai ülésén elhangzott, hogy az oktatási intézményekben javul a fertőzöttség aránya. Jelenleg 21 óvodában és 5 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, kevesebb helyen, mint az elmúlt héten. Müller Cecília azt is elmondta, hogy nem jelent kockázatot az influenza elleni oltás oltás akkor sem, ha a páciens koronavírusos, de nem tud róla.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a távolságtartás, maszkviselés továbbra is fontos. Ismertette a mai napi járványadatokat.

Influenza elleni oltásra telefonon célszerű bejelentkezni. Ha az olthatóságnak nincs akadálya, akkor a háziorvos adja be az oltást. Az influenza elleni védőoltás nem jelent kockázatot koronavírus fertőzöttek számára sem - ismertette. Tervszerűen zajlik az egészségügyi dolgozók vezénylése, erre azért van szükség, mert a koronavírusos betegeket koncentráltan látják el azokban a kórházakban, ahol ahhoz minden feltétel adott - mondta el Müller Cecília.

Kiss Róbert, rendőr alezredes ismertette, hogy az elmúlt napban 64 esetben került sor rendőri intézkedésre azért, mert a tömegközlekedésen utazó személy nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Egy nap alatt 3906 házi karantén elrendelés történt, így összesen 20 199 esetben határoztak meg házi karantént. A határokon jó ütemben történik az áthaladás, kisebb várakozásokra kell csak számítani. Azt is elmondta:

Csehország, Lengyelország és Szlovákia területéről ha valaki előre szállást foglalt, akkor már egy negatív PCR teszt is elég.

Cikkünk frissül.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem