Nyomorog a Neoton Família egykori dívája: tűzifára sincs pénze

2018. március 10. 16:01

Nincs túl jó anyagi helyzetben a Neoton egykori énekesnője, Pál Éva. Két svájci frank alapú hitel döntötte romba az életét.

A legendás magyar együttes egykori énekese nehéz anyagi helyzetéről vallott:

Nem állok túl jól anyagilag, emiatt sokszor kimondottan hideg van a lakásban

- mondta a Borsnak Pál Éva. "A családi házamban rossz a fűtés, télen sokszor húsz fok sem volt nálam. Ez így megy már legalább tíz éve" - tette hozzá a 65 éves énekesnő, aki tíz éven keresztül volt a Neoton Família együttes tagja.

Tizenkét év óta élek ilyen körülmények között, mert két svájci frank kölcsönünk van. Emiatt nem nagyon sikerült továbblépni, a fiam pedig iskolába járt, nem tudott dolgozni, így én voltam az egyetlen, akinek ezt meg kellett oldani

- idézi az énekesnőt a Ripost. Pál Éva elárulta, két svájci kölcsönük van a fiával, emiatt képtelenek voltak egyről a kettőre jutni.

Vállalkoztam. Ez a ház, ahol mi élünk, örököltük, mert egy idős nénit ápoltunk a fiammal évekig. Egy romos házba jöttünk be, erre vettünk fel kettő svájci frank kölcsönt, és arra ment rá az elmúlt több mint tíz év, hogy meg tudjuk tartani.

Arról is beszélt, hogy a Neoton Família utáni években is dolgozott, volt egy gyógynövényboltja és trafikja is, de miután a dohányboltok megnyíltak, az üzlet becsődölt. A tízmilliós hitel ellenére pedig a bank még ma is közel tizenhatmillió forintot követel.

Így szabadulhatsz meg gyorsan a hiteleidtől

A Pénzcentrumon sok anyag megjelent már arról, hogyan lehet kilábalni a hitelcsapdából.  Jó megoldás lehet azok számára, akik korábban beleragadtak egy vagy több drága kölcsönbe, aminek a mai napig nyögik a törlesztőjét vagy törlesztőit a hitelkiváltás. Ha ugyanis olyan konstrukciót választunk, amelynek kedvezőbb a kamatozása, azzal csökkenthetők havi terheink és gyakorlatilag bármilyen korábban felvett hitelt érdemes lecserélni egy olcsóbbra. Ha most a fennmaradó futamidőre veszünk fel egy adósságrendező kölcsönt, amely a meglévőnél alacsonyabb kamatozású, akkor a futamidő változatlan, de a törlesztőrészlet biztosan olcsóbb lesz. Vagyis ugyanakkor fizetjük vissza a hitelt, de havonta több pénz maradhat a zsebünkben.

Ha olyan konstrukciót választunk, amelynél a havi törlesztő megegyezik a másik hitelével, akkor a futamidő lesz rövidebb. vagyis hamarabb vissza tudjuk fizetni a kölcsönt. Utóbbival azért is jól járunk, mert a rövidebb futamidő esetén összességében kevesebb kamatot kell kifizetni.

A Pénzcentrum kalkulátoránaksegítségével megnéztük, hogy ha még 5 millió forintos tartozásunk van és 72 hónapos futamidőre szeretnénk találni egy adósságcsökkentő hitelt, akkor milyen ajánlatok közül válogathatunk. A CIB Banknál95 536 forintos havi törlesztőnk lenne, a THM 11,73 %, és végül 6 878 592 forint lenne a visszafizetett összeg. Ha a Cetelemetválasztjuk, kicsivel több lenne a havi törlesztőrészlet, 99 056 forint, a THM 13,67 százalék, és végül 7 182 032 forintot fizetnénk vissza. Az Erste Banknála havi törlesztő 103 002  forint lenne, a THM 15,45 %, a végösszeg pedig 7 480 544 forint. A Budapest Banknál a havi törlesztő 106 085 forint, a THM 16,20 %, és a végösszeg 7 638 120 forint lenne.

Címlapkép: Máthé Zoltán / MTI

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem