14 °C Budapest

Nagyot lépett a magyar bank: 1,5 milliós hitelt kaphatsz napon belül

2018. március 23. 13:55

2017-ben a valaha volt legjobb eredményét érte el a Raiffeisen Bank - mondta el Zolnai György, a bank vezérigazgatója. A nem teljesítő hiteleket sikerült jelentősen ledolgozni - 8 százalékos az arányuk. A kamatbevétel csökkenését bőven sikerült pótolniuk, a bank működési bevétele jelentős mértékben tudott emelkedni.

Történetének eddigi legjobb évét zárta a Raiffeisen Bank - az adózás utáni eredményük 28,5 milliárd forint volt. További kedvező fejlemény, hogy a nem teljesítő hitelek aránya a hatodára csökkent 5 év leforgása alatt.

A Raiffeisennél korábban nem volt fókuszban a hitelezés, ez azonban megváltozott a tavalyi évben. A személyi kölcsönök terén megduplázódott a folyósított volumen. Szintén jelentős, 85 százalék feletti a növekedés a lakáshitelek terén is. Ez a terület a 2018-as évben is fókuszban lesz a banknál, amely duplázást tervez. Rekord alacsony a nem teljesítő hitelek aránya: 2017-re 77 milliárd forintra csökkent ezen hitelek állománya.

A folyósított lakáshiteleknek több mint a harmada Fogyasztóbarát Lakáshitel. Az 5 illetve 10 évre fixált kamatozású hitelek aránya elérte a 83 százalékot. A CSOK-os érdeklődők fele hitelt is igényelt a támogatás mellé. A felvett jelzáloghitelek átlagos összege meghaladta a 9 millió forintot.

Jelentősen sikerült felgyorsítaniuk a banki ügyintézés és a bírálat menetét: a személyi kölcsönök esetén az igénylők fele már napon belül megkapja a hitelt. Ezen hitelek esetében az átlagosan felvett hitelösszeg mostanra megközelítette a 1,5 millió forintot, ami közel 40 százalékos emelkedést jelent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Növekedett a prémium (10,8%) és a private banking (5%) ügyfélállománya a banknak. Utóbbi kategóriában a bank piacvezetőnek tartja magát a 480 milliárd forintnyi kezelt ügyfélvagyonnal.

Digitalizáció

Teljesen új mobiltelefonos alkalmazást fog bevezetni a bank, emellett új időpontfoglaló alkalmazást is fejlesztettek, amellyel a honlapon, telefonon keresztül és a fiókban is foglalhatnak maguknak időpontot az ügyfelek. Zolnai György kiemelte, hogy a hazai Raiffeisennek ezen a téren előnye van, hiszen a külföldi testvérbankok már jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a digitalizáció területén.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm