16 °C Budapest

Na ezért kell most házasodni: itt a lista

2014. szeptember 24. 12:31

Hosszú évek stagnálását követően tavaly óta növekszik a házasságkötések száma hazánkban. 2013-ban közel 37 ezer esküvőt rendeztek, ami 2 százalékkal több az előző esztendőnél. A nyári hónapok messze a legnépszerűbbek, csak augusztusban több mint hétezer menyegző volt országszerte. Pedig az őszi esküvőnek is megvan a varázsa.

1. Ősszel kevesebb kompromisszumot kell kötni.

A nyári hétvégéken jóval nehezebb a lakodalomhoz helyszínt találni. A házasságkötő termek és a templomok is szinte teljes kihasználtsággal működnek. Ezzel szemben ősszel könnyebb a helyzet, és a bérleti díjak is alacsonyabbak a főszezoninál. Az őszi esküvő további előnye, hogy ugyanakkora összegből több meghívottat tud vendégül látni az ifjú pár.

2. Mindenki ráér.

A nyár a szabadságok évszaka, így könnyen előfordulhat, hogy a legmelegebb hónapokban a násznép fele éppen vidéken, vagy külföldön tölti idejét. Az őszi hétköznapok beálltával, jóval többen érnek rá, és remek kikapcsolódást jelent számukra egy hétvégi lakodalom.

3. Az időjárás is kedvezőbb.

A vénasszonyok nyarának hőfoka ma már szinte kiszámíthatóbb, mint a nyári kánikula, ami egyaránt megterhelő a házasulandóknak és a vendégeknek.

4. A színek.

Az őszi színek számtalan lehetőséget adnak a dekorációs árnyalatok összeállításánál, ami - elsősorban a menyasszonyok számára - fontos az esküvőtervezés során. A különleges színek és árnyalatok a rengeteg variációs lehetőséggel még emlékezetesebbé teszik a feledhetetlen napot.

5. Utószezon.

Több lehetőség áll rendelkezésre az esküvőt követő nászút célpontjának kiválasztásakor. A népszerű üdülőhelyek utószezonban kevésbé zsúfoltak, a távolabbi országokban ilyenkor érkezik el az igazi nyaralóidő. A kulturális, városlátogató körutakra is az ősz az ideális.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mennyi az annyi és legfőképp: miből?

A KSH adatai szerint míg egy nyári hónapban öt-hétezer, addig szeptemberben négyezer, októberben átlag kétezer esküvőre kerül sor. A fenti különbségeken túl a nyári és az őszi esküvői költségek között is van olyan tétel, amiben jelentős eltérések tapasztalhatók. Ősszel jellemzően olcsóbbak és könnyebben elérhetők a népszerű szolgáltatók is (például fotós, zenekar, vőfély), illetve ilyenkor a ruhabérlés összege is kedvezőbben alakulhat.

Egy korábbi kérdőívünkből kiderült, hogy a házasulandók egyharmada 100 és 500 ezer forint közötti, további harminc százaléka pedig fél- és másfélmillió forint közötti összeget kíván elkölteni az esküvőjére. Önmagában ezek sem kis összegek, néha azonban előfordul, hogy a költségek megszaladnak. Ilyenkor sokan fordulnak hozzánk, hogy a nagy nap kiadásaikat finanszírozni tudják. A személyi kölcsön nagy segítséget jelenthet, hiszen az egyszeri kiadás terhe több hónapra vagy évre elosztható az előre jól tervezhető törlesztő részletekkel. Igénylése egyszerű, fedezet nélkül, minimális papírmunkával és gyors átfutással hozzájuthatunk.


- mondta el az esküvői költségek finanszírozása kapcsán dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 10:11
Miután Gáspár Győző 2022-ben hűségesküt tett a Fidesznek, 14 év idén ősztől, kihagyás után megint le...
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem