2019. május 27. hétfő Hella

Minden megváltozhat júliustól: jön az 5 másodperces átutalás


Május 31-én a bankok vezérigazgatói vezérek és az MNB képviselői az azonnali átutalási rendszer indulásáról, az esetleges részleges indulásról, egy pilot-időszakról egyeztetnek majd - tudta meg a Portfolio piaci forrásból.

Az erre vonatkozó rendelet szerint  a július 1-jén minden banknak el kell készülnie a fejlesztéssel azonnali átutalási rendszer elindításához, elvileg ekkor élesedik majd az újítás. Azonban az OTP és más, a javaslatot nyíltan fel nem vállaló bankok javaslata szerint kezdetben csak kis értékű tranzakciókkal tesztelnék a rendszert. Azt javasolják az MNB-nek, hogy csak akkor induljanak el teljes terhelés mellett, ha az már biztosan és hibamentesen működik.

A javaslat szerint az azonnali fizetési rendszer a kitűzött július 1-jén csak pilot-üzemmódban indulna el, és addig így is maradna, amíg "minden egyes rendszertag megbizonyosodik a saját rendszere biztonságos működését illetően". Az OTP leszögezte: javaslat oka nem az, hogy nem készülnének el, ők a startra készen fognak állni. Több más bank viszont a lap tudomása szerint, nem örülne egy részleges indulásnak vagy halasztásnak.

Júniusban már valódi, kis értékű tranzakciókkal hajtanak végre teszteket a rendszeren egy forrás szerint, vagyis egyfajta pilot-üzemmód mindenképpen lesz. Az MNB szeretné tartani, de nem mindenáron az évekkel korábban betervezett időpontot. Elmondásuk szerint figyelik a piacot, és ha kell, megteszik a szükséges lépéseket.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A tények magukért beszélnek: a férfiak több pénzt vernek el, mint a nők
A magyarok nem tudnak elszakadni a készpénztől, pedig drága mulatság...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS