2020. szeptember 23. szerda Tekla

Mi ez az őrület? Most mindent megtudsz a magyarok kedvenc hiteléről


Nagy mennyiségű, 47 milliárd forintnyi személyi hitelt vettek fel áprilisban a magyarok, azaz egyáltalán nem látszik enyhülni a hiteléhség. A személyi hitel népszerűsége érthető: a könnyű igényelhetőség és gyors folyósítás mellett azt sem szabja meg a bank, hogy mire költjük a felvett pénzeket. A személyi hitelezési lázról beszélünk videónkban.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Roppant népszerűségnek örvend a személyi hitel - nem csak a szabad felhasználású jelzáloghiteleket söpörte le a piacról, de sok esetben már a lakáshitel alternatívája lehet. Az egyik legjellemzőbb hitelcél a lakásfelújítás, de sokan vesznek fel hitelt korábbi kölcsönük kiváltására és autóvásárlásra is.

Nem minden hitelcél nevezhető ugyanakkor racionálisnak. A nyaralási célú hitelfelvétel egyre népszerűbb, ami nem nevezhető feltétlenül jó tendenciának. Az is nagy kérdés, hogy a babaváró hitel beindulásával mennyien döntenek inkább úgy, hogy nem személyi hitelt vesznek fel, hanem a kamatmentes hitelt választják.

A személyi hitel jellemzői, és a magyar gazdaságban tapasztalható hatások (bérnövekedés, magas foglalkoztatottság, magas infláció) miatt érthető, hogy pörög a fogyasztás, és ennek egyik (bár nem a legjelentősebb) motorja a személyi hitelezés is. Összeomlástól egyelőre azonban nem kell tartani, mert a magyar lakosság eladósodottsága egyelőre nem túl magas.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó