2019. augusztus 20. kedd István

Mi ez az őrület? Most mindent megtudsz a magyarok kedvenc hiteléről


Nagy mennyiségű, 47 milliárd forintnyi személyi hitelt vettek fel áprilisban a magyarok, azaz egyáltalán nem látszik enyhülni a hiteléhség. A személyi hitel népszerűsége érthető: a könnyű igényelhetőség és gyors folyósítás mellett azt sem szabja meg a bank, hogy mire költjük a felvett pénzeket. A személyi hitelezési lázról beszélünk videónkban.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Roppant népszerűségnek örvend a személyi hitel - nem csak a szabad felhasználású jelzáloghiteleket söpörte le a piacról, de sok esetben már a lakáshitel alternatívája lehet. Az egyik legjellemzőbb hitelcél a lakásfelújítás, de sokan vesznek fel hitelt korábbi kölcsönük kiváltására és autóvásárlásra is.

Nem minden hitelcél nevezhető ugyanakkor racionálisnak. A nyaralási célú hitelfelvétel egyre népszerűbb, ami nem nevezhető feltétlenül jó tendenciának. Az is nagy kérdés, hogy a babaváró hitel beindulásával mennyien döntenek inkább úgy, hogy nem személyi hitelt vesznek fel, hanem a kamatmentes hitelt választják.

A személyi hitel jellemzői, és a magyar gazdaságban tapasztalható hatások (bérnövekedés, magas foglalkoztatottság, magas infláció) miatt érthető, hogy pörög a fogyasztás, és ennek egyik (bár nem a legjelentősebb) motorja a személyi hitelezés is. Összeomlástól egyelőre azonban nem kell tartani, mert a magyar lakosság eladósodottsága egyelőre nem túl magas.

A személyi hitelek kamatai a padlón vannak: nem hiszed? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 6 544 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 11,73 %), de nem sokkal marad el ettől az OTP 7 781 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és a Provident konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.15-08.21
Országos

Lidl

08.15-08.21
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Spar

08.15-08.21
Országos

Interspar

08.15-08.21
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Tesco

Iskolakezdés
07.31-08.21
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos