2019. május 22. szerda Júlia, Rita

Mellbevágó diszkrimináció: hitelből esélyed sincs lakást venni Budapesten?!


Ma már hiába van 50 százalékos önrészed, hiába tudod bizonyítani banki papírokkal, hogy hitelképes vagy, Budapest belvárosában még így is egyre reménytelenebb lakáshoz jutni.

Érdekes jelenséggel találkoztunk, melyről egyik olvasónk számolt be: ingatlant szeretne vásárolni, és az ingatlan.com-on talált is egy számára szimpatikus lakást a VI. kerületi Izabella utcában.

Mivel tudja, hogy manapság rekord sebeséggel cserélnek gazdát a lakások, azonnal fel is hívta a megadott számot, a hirdető képviselőjét, akivel az alábbi párbeszéd zajlott le:

-Jó napot! A meghirdetett ingatlant szeretnénk ma megtekinteni.

-Rendben van, úgyis ott leszek ma délután 4 és 5 között, két érdeklődőnek is mutatom.

-Sajnos mi 6 előtt nem érünk oda. Esetleg meg tudna várni minket?

-Pff. Igen. De akkor előtte pár gyors kérdést szeretnék feltenni. Hitelesek?

-Igen. Kiestünk?

-Igen.

-Rendben, köszönöm, viszont hallásra!

Ha ennek ellenére mégis a lakáshitel mellett döntenél, a Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!t

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS