2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Még idén mentőövet dob a jelzáloghiteleseknek a kormány


Újabb mentőcsomagot kaphatnak a bajba jutott jelzáloghitelesek Lázár János, a miniszerelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentése szerint. A mentőöv még idén, a kilakoltatási moratórium lejárata előtt megszülethet.


Lázár János bejelentése szerint egy speciális munkához is hozzálátott a kormány a legnehezebb helyzetben lévő, több mint 100 ezer főnyi nem fizető jelzáloghiteles problémáinak rendezésére.

Legalább 3 lépésből álló csomag jön,

mivel ősszel lejár a kilakoltatási moratórium:

  • a végrehajtás és kilakoltatás szabályait felül kell vizsgálni, ezek a szabályok nem lehetnek méltánytalanok,
  • új végrehajtási rendszert fognak felállítani, amely 2015 szeptemberétől fog indulni,
  • a kormány meg fogja újítani az Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t, és mérlegelik annak lehetőségét, hogy jelentősen megnövelik a Nemzeti Eszközkezelő keretét, hogy még több lakást tudjanak megvásárolni.

Lázár jelzése szerint szorgalmazzák azt is, hogy az Országgyűlésben minél hamarabb szülessen meg a családi csődvédelemről szóló szabály.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS