2019. augusztus 23. péntek Bence

Már be sem kell menni a bankba a kölcsönért: így intézhetsz mindent online


Erőteljes növekedést mutat a személyi kölcsönök piaca, miközben egyre többen bankolnak mobilon. Ezt a kettőt kötötte most össze a K&H: augusztustól mobilbankon keresztül, azaz teljesen online is lehet igényelni személyi kölcsönt, amely akár öt percen belül megérkezhet a számlára. A magyar piacon több mint 270 milliárd forint összegben adtak a bankok személyi kölcsönt az év első hat hónapjában, ami 29 százalékos emelkedésnek felel meg. 

A K&H júliusig 24 milliárd forint személyi kölcsönt folyósított az ügyfeleinek, ez pedig 41 százalékos növekedés éves szinten. Közben a mobiltelefonnal bankolók száma 60 százalékkal nőtt, a mobiltárcás fizetések összege pedig átlépte az 5 milliárd forintot május végén. A magyar piacon nagyon kelendőek a személyi kölcsönök: jegybanki adatok szerint az év első hat hónapjában több mint 270 milliárd forint összegben folyósítottak ilyen hiteleket a bankok, ami 29 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben. A K&H az év első hét hónapjában több mint 24 milliárd forint összegben folyósított személyi kölcsönt, ami éves összehasonlításban 41 százalékos emelkedésnek felel meg, az átlagos hitelösszeg pedig több mint 1,5 millió forintra rúgott.

Mobilra “jön" a pénz 

Az ügyfelek egy része már 2016 júniusa óta tud teljesen online személyi kölcsönt igényelni a K&H e-bankon keresztül, 2018 novembere óta pedig már nem K&H-s ügyfelek is kérhetik a pénzintézet honlapján keresztül. A hitelfelvételhez nem kell bankfiókot keresni, mindössze néhány kattintásra, internetelérésre és videós azonosításra van szükség. Az online ügyintézés ráadásul környezetbarát megoldás: megközelítőleg évi 44 ezer oldal papírt spórol meg a hitelintézet ezzel.

Az online csatornák népszerűségét mutatja az is, hogy idén júniusban több mint tízszer annyian igényeltek a K&H e-bankban személyi kölcsönt, mint januárban. Augusztustól pedig szintlépés következett: ezentúl a K&H-s ügyfelek a mobilbankjukból is kérhetik a személyi kölcsönt

 - emelte ki Kuruc Péter, a K&H Bank hálózati támogatásának vezetője. A mobilos lehetőség jelentősen növeli az online igénylők számát a K&H várakozásai szerint. Arra számít, hogy az év végére az elektronikus csatornán történő személyi kölcsön igénylések a folyósítások legalább 15 százalékát teszik majd ki. Az igénylés után öt percen belül megérkezhet a kölcsön - akár 7 millió forintos összege - a feltételeket teljesítő ügyfelekhez.

Mobilboom a bankolásban

A K&H mobilbankos alkalmazását május végén 245 ezren használták aktívan, ez 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi felhasználói létszámot. A mobilbankolók körében a leggyakoribb tranzakció az egyenleglekérdezés és az átutalás. A bank arra számít, hogy év végén 270 ezren használják majd aktívan a mobilbankos megoldást. A mobiltárca is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: az okostelefonba “telepített" virtuális bankkártyával történt fizetések összege május végén meghaladta az 5 milliárd forintot. A mobiltárcát aktívan használó ügyfelek a kártyás vásárlásaik 30 százalékát bonyolítják a telefonjukkal. Egy-egy vásárlás alkalmával pedig 3600 forintot költenek átlagosan.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.22-08.28
Országos

Lidl

08.22-08.28
Országos

Spar

08.22-08.28
Országos

Tesco

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos