Már aláírni sem kell a hitelfelvételhez: mutatjuk a banki újítást

Pénzcentrum2020. január 8. 17:30

Szóban is nyilatkozhatnak hitelszerződésük megkötéséről a videós azonosítási folyamat végén a Cofidisnél személyi- és áruhitelt igénylő ügyfelek. A termék az első ilyen Magyarországon - írja a Cofidis sajtóközleményben.

Az úgynevezett "hangaláírással" a 2017 óta működő videós azonosítási és a 2018 novemberben indult elektronikus aláírási folyamat egészült ki. Az új fejlesztéssel lényegében a hangunkkal "írunk alá," szóbeli nyilatkozatot teszünk, hogy aláírtnak tekintjük a szerződést. A szóbeli szerződéskötéssel jelentősen lerövidül az igényléstől az utalásig terjedő átfutási idő, ami pozitív bírálat esetén akár 24 órán belül megtörténhet. Az év végi éles tesztelést követően a szolgáltatás elérhető személyi kölcsön és áruhitel termékeknél, meglévő, valamint új, bármilyen banki ügyfél számára és nem függ az igényelt hitelösszeg mértékétől.

Az eddigi statisztikák alapján a videós azonosítás szolgáltatást igénylők nagyságrendileg 10-12 perc alatt viszik végig a beazonosítási folyamatot. A teljes termékpalettát tekintve már az ügyfelek 25-30 százaléka vesz fel kölcsönt videós azonosításon keresztül és ugyanezen igénylők 40 százaléka elektronikusan írja alá szerződését.

Címkék:
hitel, személyi kölcsön, cofidis, azonosítás, aláírás, áruhiány, hangazonosítás,