2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Lehúzzák a rolót a magyar bankfiókok? Súlyos dolog derült ki


Egyre kevesebb alkalommal intézik az ügyeiket az emberek személyesen a bankban - derül ki a Világgazdaság összeállításából. A CIB lakossági ügyfelei például átlagosan 1,5 alkalommal járnak évente a bankfiókban, az OTP-sek pedig évente háromszor mennek be a bankba.

A Budapest Bank és az MKB arról számolt be: évente nagyjából 10 százalékkal csökken a pénztári műveletek száma. Az OTP-nél négy év alatt 20, a CIB-nél öt év alatt 32 százalékos a visszaesés. A Raiffeisentől azt válaszolták, hogy a pénztári szolgáltatásoknál nem lehet egyértelmű tranzakciószám-csökkenésről beszámolni, régiónként eltérő a helyzet.

Egészen mások a szokások a Takarék csoportnál. Ott a kisebb településeken élő ügyfelek jellemzően havonta mennek be a fiókba, egyszerű tranzakciókat végrehajtani, például pénzt vesznek fel, befizetnek, vagy épp betétet kötnek le. A nagyobb városokban élő Takarékbank-ügyfelek ugyanezeket a szolgáltatásokat inkább már a neten bonyolítják le.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.