2018. november 19. hétfő Erzsébet

Leállás jön a magyar banknál: több szolgáltatás is szünetelhet


A Budapest Bank a jövő hét második felében, 2018. október 24. szerda 21:00 órától 2018. október 29. hétfő 6:00 óráig vezeti be új kártyarendszerét. A négy napig tartó informatikai átállás ideje alatt ideiglenesen több szolgáltatás elérhetősége szünetel majd. A bankkártyás fizetés és az ATM-es készpénzfelvétel ez idő alatt is működni fog, de kisebb kiesések előfordulhatnak. Az átállás két bankszünnappal is jár, ezért az október 22-ével kezdődő héten − a munkaszüneti napokat is figyelembe véve − bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására csak október 24-én, szerdán lesz lehetőség. 

A Budapest Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a 2018. október 24. szerda 21:00 órától 2018. október 29. hétfő 6:00 óráig tartó informatikai átállás alatt egyes szolgáltatásai időszakosan szünetelnek. A gördülékeny átállás érdekében a Budapest Bank október 25-én, csütörtökön, valamint 26-án, pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart. Az átállás ideje alatt a bankkártyák a megszokott módon használhatók lesznek fizetésre és ATM-en keresztüli készpénzfelvételre, azonban szombat délután előfordulhatnak rövid ideig tartó, átmeneti kiesések. 

A Budapest Bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a kártyás fizetéseken és az ATM-es készpénzfelvételen kívül pénzügyeik intézését lehetőség szerint a rendszer bevezetését megelőző, október 15-i hétre időzítsék, mivel a bankszünnapok és a nemzeti ünnep munkaszüneti napjai miatt az átállás hetében csak október 24-én, szerdán lesz a lehetőség bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására.

Az átállás ideje alatt a pénzintézet elektronikus csatornái, az internetbank, a mobilapplikáció, az SMS-ügyintézés és az Üzleti Terminál (Budapest Internetbank, Budapest Mobil Internetbank, Budapest Mobilbank, Business Terminal) nem lesznek elérhetőek, továbbá nem lehet majd például utalást indítani és fogadni, a telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott, kártyával kapcsolatos ügyekben tud segíteni.

A tervezett leállás oka egy új kártyarendszer, amely a bank egyik informatikai alaprendszere az ügyfelek számára is sok előnnyel jár majd. Többek között felgyorsulhatnak a digitális fejlesztések a banknál, és a jövőben lehetővé válik új, innovatív kártyakonstrukciók, hűségprogramok és pénzbefizetésre alkalmas bankautomaták, továbbá a teljesen online bankszámlanyitás és hitelfelvétel bevezetése.


Forrás: Budapest Bank

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,20%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (46 000 Ft/hó; THM 8,09%); illetve a Budapest Bank (46 402 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Bedőlt ingatlant vennél ár alatt? Erre figyelj, és mázlival te is behúzhatsz egyet
Azért csak óvatosan, sokan trükköznek, csúnyán meg is égetheted magad.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS