2020. június 1. hétfő Tünde

Lakáshitele van? (x)

  • 2019. április 23. kedd 05:30

Ma Magyarországon még több tízezer olyan, érvényben lévő lakáshitel szerződés van, amelyek esetében a törlesztőrészlet egy éven belül, akár többször is változhat.
Advertisement

Ennek oka, hogy a megállapodás megkötésekor sokan változó kamatozással vették fel a kölcsönüket, így vállalták azt, hogy 3, 6 vagy 12 havonta a velük kapcsolatban álló pénzintézet - a külső, tőle független financiális tényezőket mérlegelve - újraszámolhatja a hitelösszegre eső kamat mértékét. A hosszú futamidők miatt pedig időről - időre nagyobb arányban is növekedhettek a hitelesek terhei. Természetesen van megoldás ennek megelőzésére a jövőben.

A családoknak, magánszemélyeknek egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a változó kamatozású lakáshiteleiket szabadon fix kamatozásúakra cseréljék hitelkiváltással, vagy szerződésmódosítással. A Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség tájékoztatása szerint a legfőbb érv a jelzáloghitel szerződések újragondolása mellett az, hogy a fix kamatozású hitelnél a kamat és vele együtt a havi törlesztő részlet is változatlan marad hosszabb időszakig - vagy éppen a futamidő végéig-, függetlenül a gazdaságban zajló folyamatoktól.

A fix kamatozásra való áttérés kiszámíthatóságot, stabilitást jelent, és a pénzügyek tudatosabb tervezését, menedzselését segíti elő, ezért is érdemes alaposan mérlegelni a személyre szabott ajánlatot, amit a hitelező bank készít el és bocsát rendelkezésre.

További információk: bankszovetseg.hu/fixarfolyam

(x)

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk