2019. július 22. hétfő Magdolna

Lakáshitele van? (x)

  • 2019. április 23. kedd 05:30

Ma Magyarországon még több tízezer olyan, érvényben lévő lakáshitel szerződés van, amelyek esetében a törlesztőrészlet egy éven belül, akár többször is változhat.
Advertisement

Ennek oka, hogy a megállapodás megkötésekor sokan változó kamatozással vették fel a kölcsönüket, így vállalták azt, hogy 3, 6 vagy 12 havonta a velük kapcsolatban álló pénzintézet - a külső, tőle független financiális tényezőket mérlegelve - újraszámolhatja a hitelösszegre eső kamat mértékét. A hosszú futamidők miatt pedig időről - időre nagyobb arányban is növekedhettek a hitelesek terhei. Természetesen van megoldás ennek megelőzésére a jövőben.

A családoknak, magánszemélyeknek egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a változó kamatozású lakáshiteleiket szabadon fix kamatozásúakra cseréljék hitelkiváltással, vagy szerződésmódosítással. A Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség tájékoztatása szerint a legfőbb érv a jelzáloghitel szerződések újragondolása mellett az, hogy a fix kamatozású hitelnél a kamat és vele együtt a havi törlesztő részlet is változatlan marad hosszabb időszakig - vagy éppen a futamidő végéig-, függetlenül a gazdaságban zajló folyamatoktól.

A fix kamatozásra való áttérés kiszámíthatóságot, stabilitást jelent, és a pénzügyek tudatosabb tervezését, menedzselését segíti elő, ezért is érdemes alaposan mérlegelni a személyre szabott ajánlatot, amit a hitelező bank készít el és bocsát rendelkezésre.

További információk: bankszovetseg.hu/fixarfolyam

(x)

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS