7 °C Budapest

Közeleg a magyar bank több napos leállása: átutalni sem lehet majd

2018. május 31. 12:30

Ahogyan azt már korábban megírtuk, előre láthatólag június 30. és július 4. között több napos, rendszerszintű leállásra készül az MKB Bank. A szóban forgó időszakban a bank szolgáltatásai csak korlátozottan lesznek elérhetőek. Az átállás további részleteiről árultak el újabb információkat a bank sajtótájékoztatóján.

APénzcentrum korábban már beszámolt arról, hogy június végén - július elején több napos, nagyszabású leállásra készül az MKB Bank. A leállás oka egy rendszerátállás, amely ideje alatt a bank szolgáltatásai csak korlátozottan lesznek elérhetőek.

Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese a digitális átállásról elmondta:

  • Teljesen megváltoztak az ügyfelek igényei, sokkal gyorsabb és kényelmesebb, digitális csatornán is elérhető szolgáltatásokra várnak, erre pedig választ kell adniuk a bankoknak is.
  • A bank alaprendszerének az átalakítása történik most meg, amely rendhagyó Magyarországon. Az új rendszer lehetővé teszi majd, hogy a bank több külső, fintech céggel is partnerségre léphessen. Ebből végső soron az ügyfelek is profitálhatnak.
  • Az új rendszert 14 ezer, különbözőféle módon vizsgáztatták, támadták meg, hogy még az átállás előtt kiütközzenek az esetleges hibák.

Koczka Dániel, az átállás digitális vezetője elmondta:

  • Az új rendszer célja, hogy az információk átláthatóak legyenek: bármely csatornán is érkezzen be egy ügyféligény, az ügyfél adatait azonnal átláthassák, ezáltal gyorsíthassák az ügyintézés menetét.
  • A már meglévő, az ügyfelek által megszokott funkciókat a lehető legminimálisabban változtatták csak meg.

Kovács Larissza, az MKB digitális ügyfélélmény igazgatója elmondta:

  • Az átállás ideje június 29. estétől július 5. reggeléig fog tartani.
  • Az mkb.hu/megujlas honlapon elérhetőek az ügyfelek számára az átállással kapcsolatos tudnivalók.
Minden ügyfélnek személyre szóló tájékoztató levelet küldtek a tudnivalókkal, az esetleges teendőkkel kapcsolatban.
  • Az átállás folyamán kizárólag vásárolni, illetve készpénzt felvenni lesznek képesek az ügyfelek. A vásárlást bankkártyájukkal és a mobilalkalmazással is megtehetik.
  • Bankkártyával nem rendelkező ügyfeleik mindenképpen vegyék fel a megfelelő mennyiségű készpénzt még az átállást megelőzően. A bankkártyával rendelkező ügyfelek pedig még időben töltsék fel az egyenlegüket, mert az átállás alatt csak az átállást megelőző záróegyenleg erejéig fognak tudni vásárolni.
  • Megerősítették a telefonos ügyfélszolgálatot, de ők is csak információnyújtásban, illetve a bankkártyák letiltásában fognak tudni segíteni.
  • Az átállás megvalósítására közel 1 millió munkaórát fordítottak. Az új rendszer fogja az ügyfelek adatait, betéteit, a tranzakcióikat nyilvántartani. Kb. 11 korábbi, régi rendszert fognak archiválni az átállást követően.
  • Kérdésünkre elmondta, hogy az átállás folyamán a netbank felületén nem lesz jelentős változás. Az átállás előkészítése folyamán a bank egyik legfontosabb célja az volt, hogy az ügyfelek érezzék a folyamatosságot az előző és a mostani rendszer között, miközben az ügyintézés menete felgyorsul, a várakozási idő lelassul.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem