2020. október 27. kedd Szabina

Komoly szerepet kapnak a magyar falvak, városok Brüsszel legújabb tervében


Az Európai Unió tagállamai folyamatosan készítik elő a "zöldebb Európát" célzó helyreállítási terveiket. Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság is egyre magasabb célokat tűz ki a CO2 -kibocsátás 2030-ig történő csökkentése érdekében - számol be a HelloVidék.

A Régiók Európai Bizottsága (CoR) szerint az uniós, "zöld helyreállítási tervek" csak akkor lehetnek sikeresek, ha a városok és régiók is teljes mértékben kiveszik a szerepüket ebből. Kadri Simson, az EU energiaügyi biztosa egy brüsszeli konferencián felszólította a tagállamokat, hogy vegyenek részt a helyreállítási és rugalmassági tervekben. Hangsúlyozta, hogy a városok és régiók kulcsfontosságú mozgatórugói a COVID-19 okozta károk helyreállításának, miközben egyre sürgetőbb a zöld átmenet felgyorsításának szükségessége is. 

Be kell vonni a helyi és regionális önkormányzatokat a kiemelt beruházások meghatározásába és megvalósításába, ideértve az épületek felújítási hullámát, a biodiverzitás megőrzését, a körforgásos gazdaság feltételeinek minél jobb megteremtését, valamint és az éghajlathoz való alkalmazkodás révén


- hangsúlyozták a Régiók Európai Bizottságának Környezetvédelem, Éghajlatváltozás és Energiaügyi Bizottságának (ENVE) tagjai közleményükben.

Ha érdekel a teljes cikk, ugorj a HelloVidék oldalára. KATT!

 

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó