2021. március 1. hétfő Albin

Komoly szerepet kapnak a magyar falvak, városok Brüsszel legújabb tervében


Az Európai Unió tagállamai folyamatosan készítik elő a "zöldebb Európát" célzó helyreállítási terveiket. Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság is egyre magasabb célokat tűz ki a CO2 -kibocsátás 2030-ig történő csökkentése érdekében - számol be a HelloVidék.

A Régiók Európai Bizottsága (CoR) szerint az uniós, "zöld helyreállítási tervek" csak akkor lehetnek sikeresek, ha a városok és régiók is teljes mértékben kiveszik a szerepüket ebből. Kadri Simson, az EU energiaügyi biztosa egy brüsszeli konferencián felszólította a tagállamokat, hogy vegyenek részt a helyreállítási és rugalmassági tervekben. Hangsúlyozta, hogy a városok és régiók kulcsfontosságú mozgatórugói a COVID-19 okozta károk helyreállításának, miközben egyre sürgetőbb a zöld átmenet felgyorsításának szükségessége is. 

Be kell vonni a helyi és regionális önkormányzatokat a kiemelt beruházások meghatározásába és megvalósításába, ideértve az épületek felújítási hullámát, a biodiverzitás megőrzését, a körforgásos gazdaság feltételeinek minél jobb megteremtését, valamint és az éghajlathoz való alkalmazkodás révén


- hangsúlyozták a Régiók Európai Bizottságának Környezetvédelem, Éghajlatváltozás és Energiaügyi Bizottságának (ENVE) tagjai közleményükben.

Ha érdekel a teljes cikk, ugorj a HelloVidék oldalára. KATT!

 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked