2018. január 16. kedd Gusztáv

Kisvállalkozóként szeretnél hitelt felvenni? Nem lesz egyszerű

  • 24.hu
  • 2017. december 20. szerda 09:00

Még mindig falakba ütközhet az, aki katás vállalkozóként szeretne hitelt felvenni - írja a 24.hu. A jelenlegi szabályozásnak hála ugyanis a valós jövedelemnél jóval kisebbet vesznek figyelembe a bankok a hitelképesség megállapítása során.

Még mindig nehézségekbe ütközhetnek azok a katás vállalkozók, akik hitelt szeretnének felvenni. Vállalkozók esetében ugyanis a bankok a NAV által kiállított jövedelemigazolás alapján számítják ki, hogy mekkora hitelt kaphat az adott ügyfél. A NAV azonban a katás vállalkozásokat szabályozó törvény alapján a bevétel 60 százalékáról állítja ki a jövedelemigazolást.

Tovább csökkenti a figyelembe vehető jövedelem mértékét, ha a vállalkozónak bt-je van. Ebben az esetben ugyanis a bevételt először megfelezik, majd ennek veszik a 60 százalékát. Ez, tehát a tényleges bevételnél egy jóval alacsonyabb összeg lesz az, amit a NAV jövedelemként feltüntet az igazolásán.

A lapnak megszólaló bankok szerint önmagában a vállalkozói lét még nem tesz kockázatosabbá egy ügyfelet, ettől függetlenül a fentebb leírt számítási módszernek köszönhetően könnyen lehet, hogy valaki jócskán a magyarországi átlag feletti jövedelemmel rendelkezik, ám mégis csak nehézkesen tud hitelt felvenni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az K&H Bank (THM 11,50%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cetelem, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Hörcsögöt tartasz? Ne költs játékokra, készítsd el te magad!

Hörcsögötök vagy egeretek van? Akinek volt már valaha cuki rágcsálója, az tudja, hogy korántsem csak az élelemről kell gondoskodnia egy gazdinak, de a szórakoztató kellékekről is. Mindezt megvásárolni...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

Praktiker

01.11-01.24
Országos

  Ajánlatunk