2019. március 20. szerda Klaudia

Kamatzúzó akciókkal indult 2019: mutatjuk a bankok első nagy dobását


Változtak a jelzáloghitelek kamatai az év elején: a vizsgált bankok nagy részénél jellemzően olcsóbban vehetünk fel kölcsönt. 2019 nagyon erős évnek ígérkezik a jelzáloghitel-piacon, további növekedésre számíthatunk. Ám mielőtt döntenénk egy hitel mellett, feltétlenül nézzünk körül a piacon.

Többnyire a referenciamutatók változtak az év elejével, ami kihatott a jelzáloghitelek kamatozására is. A Bank360 összesítette, hogyan változtak a kamatok a figyelt pénzintézeteknél az év legelején.

Január legelején több pénzintézet is frissített lakáshitel-termékein, ami jó hír a hitelfelvétel előtt állóknak. A vizsgált bankok jelentős részénél ugyanis lefelé módosultak a referenciamutatók, ami megjelenik a kamatokban is,

azaz olcsóbban vehetjük fel a kölcsönt.

Ám a döntés előtt mindenképpen érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait. A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Az elemzés szerint egyedül a CIB Banknál emelkedtek a kamatok jelentősen. Csökkent viszont az 5 éves kamatperiódusú MFL lakáshitel kamata 5,61-ről 5,31 százalékra, illetve emelkedett a 10 éves kamatperiódusú MFL lakáshitel kamatkedvezménye magas jövedelmű ügyfelek esetén.

Az UniCredit, az MKB Bank, a Sberbank és a Sopron Bank hitelei esetében csökkent a 12 havi referenciakamat 0,49 százalékra. Az MKB-nál, az NHB-nál, a Takarék Csoportnál és a Raiffeisen Banknál a 6 hónapos referenciamutató 0,27 százalékra csökkent.

Milyen év elé nézünk?

2019 szintén nagyon erős évnek ígérkezik a jelzáloghitel-piacon, további növekedésre számíthatunk, bár lassabb mértékűre. A jelzáloghitelezést hajtja, hogy idén továbbra is élénk marad a lakáspiac, több újlakás-projektnél is megtörténik az átadás. a munkanélküliség alacsony szinten van és tart a nettó reálbérek emelkedése, miközben GDP-arányosan nézve a lakossági eladósodottság alacsony szinten van a régióhoz képest - zárja elemzését a Bank360 szakértője.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS