2018. december 12. szerda Gabriella

Itt a K&H nagy dobása: ilyen kölcsön még nem volt Magyarországon


A K&H Bank elsőként a piacon nem csak saját ügyfelek számára elérhető, teljesen online hiteligénylést vezetett be videós azonosítással - tudta meg a Pénzcentrum.

Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online történő személyi kölcsön igénylés, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. A K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online veszünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatását - amihez mindösszesen egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk - tájékoztatta a Bank360 a Pénzcentrumot.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Az igénylés menete

A pénzügyi szakportál tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol mindössze a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

 • Budapest Bank
 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • MKB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • UniCredit Bank

A szakportál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

Pár perc alatt megadható információk

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

 • kölcsön céljáról,
 • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
 • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
 • lakhatási körülményeinkről,
 • családi állapotunkról.

Videós azonosítással egyszerűbb

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a K&H rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Amin lehetne még finomítani

A tesztek során nagyon gyorsan kapcsolt a bank ügyintézőt, az egész folyamat gördülékeny volt, a hiteligénylés pedig nem tartott tovább fél óránál. Bármely lépésnél van lehetőség telefonos visszahívásra terelni az igénylés menetét, ami segítség lehet, ha mégis elakadunk.

A tesztelő szerint az egyetlen problémát az jelentette, hogy a korábbi lépéseknél elhibázott adatokhoz nem lehetett bármikor visszatérni javítani, vagy az elejétől kezdeni a kitöltést, a rendszer viszont elmenti, hogy hol jártunk. Így például a videós azonosítás lépéstől nem lehetett visszafordulni javítani, bár lehet, hogy ez böngésző-probléma.

Többen is próbálkoznak

“Egyértelműen a teljesen online igénylés a jövő a hitelek számára" - vélekedik Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Tájékoztatása szerint jelenleg az OTP Banknál és a CIB Banknál érhető még el teljesen online hiteligénylési folyamat, amelyek azonban csak a bank ügyfelei számára nyitott. A Cofidis is videós azonosítással könnyít, az MKB Bank pedig a lakáshiteligénylés egy részét vitte át digitális csatornára nemrégiben.

A pénzügyi portál szakértője szerint várható, hogy akár még idén megjelenjenek további pénzügyi szereplők az online hitelek piacán. Viszont akár online, akár személyesen igénylünk, érdemes mindig egy hitelkalkulátorral, például a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből valósíthassuk meg céljainkat.

ROMMÁ KERESNÉD MAGAD AZ EXPORTPIACOKON?

Ha érdekel a digitalizáció, az internet és a kkv-k világa, vagy Te is vállalkozó vagy, és kéne egy-két ötlet, hogy miképpen növelhetnéd bevételeidet az export piacokon, esetleg szeretnél új, inspiráló, hozzád hasonló emberekkel megismerkedni, akkor gyere el december 13-án a Marriott Hotelbe a Portfolio, "ÚT AZ EXPORTPIACOK FELÉ - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére"  rendezvényére, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk