18 °C Budapest

Itt a bizonyíték: kis jövedelemmel is simán megkapod az ingyen 10 milliót

2019. június 25. 18:32

Kevesebb, mint 100 000 forint is elég lehet a 10 milliós kölcsönhöz, mert lesz olyan pénzintézet, ahol az egy gyermek születése esetén elérhető kamatmentes törlesztőrészlet alapján vizsgálják az ügyfél jövedelem terhelhetőségét a július 1-től igényelhető babaváró hitelhez.

A napokban bejárta a sajtót a hír, hogy a bankok legalább havi nettó 200 000 forintos jövedelmet várnak majd el azoktól a házaspároktól, akik igényelni szeretnék a legmagasabb hitelösszegű, 10 millió forintos babaváró hitelt. A korábbi elemzések azt feltételezték, hogy a bankok az elvárt jövedelmet a kamatozó időszak alatti törlesztőrészlet alapján fogják meghatározni. A Bank360 ugyanakkor megkérdezte a bankokat és a válaszok alapján látszik: van olyan pénzintézet, ahol “jóindulatúbb" lesz a hitelbírálat, mert a babaváró hitel kamatmentes törlesztőrészletéhez képest vizsgálják majd a jövedelmet - írják közleményükben.

Inkább személyi hitelt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

A szakportál kalkulációi szerint így akár 91 668 forintos havi nettó is elég lehet a 10 millió forint sikeres igényléséhez, amennyiben a bankok a törvényi 50 százalékos maximum jövedelem-terhelhetőséget alkalmazzák. A Pénzcentrum korábban már megírta, hogy mekkora jövedelem mellett milyen összegekre számíthatsz, ha a bankok a JTM szabályokat veszik figyelembe:

{{KAPCSOLODO:1079597}}

A Sberbank megerősítette, hogy a kamatmentes törlesztőrészlettel számol és 50 százalékos jövedelem-terhelhetőséggel számol, ugyanakkor a minimum elvárt jövedelem a banknál a minimálbér lesz, amely 99 085 forint jelenleg. Ez tehát azt jelenti, hogy biztosan lesz olyan pénzintézet, ahol a 10 millió forintos babaváró hitel 20 éves futamidőre már havi nettó 99 085 forintos jövedelemmel elérhető.

Jelentős különbségek vannak a bank ok között

A bankok a saját belső szabályzatuk alapján határozhatják meg, hogy milyen törlesztőrészlettel és milyen jövedelem-terhelhetőséggel számolnak az elbírálásnál. A jogszabály kizárólag a maximum terhelhetőséget határozza meg, amely a fix kamatozású (legalább 10 éves kamatperiódusú) kölcsönök esetén 50 százalék lehet - írja közleményében a portál.

Inkább személyi hitelt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

Hatalmas különbség viszont a bankok között, hogy a babaváró hitel melyik (piaci kamatozású vagy kamatmentes) törlesztőrészletéhez képest vizsgálja majd ezt a jövedelmi terhelhetőséget. A korábban megjelent információk alapján a pénzintézetek a legrosszabb forgatókönyvvel számolnak majd a hitelbírálat során, tehát azzal, hogy nem születik gyerek 5 éven belül és a törlesztőrészlet több mint 73 000 forint lesz, amennyiben 10 millió forintot igényelnénk. Ez azonban nem általános és van olyan pénzintézet, amely kevésbé konzervatív és kedvezőbb forgatókönyv alapján számol, ami azt jelenti, hogy a kamatmentes hitel törlesztőrészletéhez képest állapítja meg a szükséges jövedelmet - tudta meg a Bank360 a bankoktól.

Inkább személyi hitelt vennél fel? Keresd fel kalkulátorunkat!

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm