2017. december 16. szombat Etelka, Aletta

Ingyenhitelhez juthatsz mostantól a hitelkártyáddal: mutatjuk, hogyan

Már a hitelkártyával történő fizetéskor eldönthetik mostantól a Cetelem egyes ügyfelei, hogy egyszerre vagy részletekben kívánják kifizetni a megvásárolandó árut - hangzott el a Magyar Cetelem Bank és a Mastercard közös sajtótájékoztatóján kedd reggel. Kényelmes lesz, de nem mindig olcsó.

Európában Magyarországon elérhető másodikként, hogy részletekben fizesse ki egy ügyfél a vásárlásait - mondta el az újításról Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért is felelős igazgatója.

Eddig is létezett részletfizetési megoldás a Cetelemnél, de ez nem volt túl sikeres, mivel eddig be kellett telefonálni a szolgáltatás igénybevételéhez a bankhoz, a fizetést követően

- mondta el Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy mostantól ez a folyamat megtörténhet a fizetés pillanatában, ráadásul nem kell betelefonálni a bankba, hanem a részletfizetést már a POS-terminálon igénybe lehet venni.

10 és 5 hónapra 28,5 százalék, 3 hónapra viszont nulla százalékos lesz a THM.

Egyelőre kiválasztottak kétezer ügyfelet, akik tesztelhetik a rendszert, ha pedig mindent rendben találnak, akkor még 2018 első félévében kiterjesztik a szolgáltatást a 300 ezer Cetelemes kártyabirtokos kétharmadára. A többi százezer ügyfél kártyája egyelőre nem fogja tudni kezelni a szolgáltatást, de erre alkalmas kártyát fognak kapni a jövőben.

Az ügylet úgy fog működni, hogy a teljes összeg csökkenti a kártya hitelkeretét, majd az törlesztőnként töltődik vissza. A fizetés közben jóvá kell hagyni a hitel díjaival megnövelt összeget, bár a THM értéke csak a fizetés után derül ki. A megoldást nemcsak boltban, hanem online is igénybe lehet majd venni.

Várhatóan a jövőben nemcsak a Cetelemnél lesz elérhető a szolgáltatás, ráadásul már dolgoznak azon, hogy ne csak hitel-, hanem betétikártyával is igénybe lehessen venni

- tette hozzá a Mastercard vezetője. A vásárlás alsó határa 20 ezer forint, és azokat a boltokat kell keresni, ahol ki van téve a Mastercard logó, és alá oda van írva, hogy Részletfizetés.

A sajtóeseményt szervező három cég nevében átadtak 1 millió forint adományt is a Vakok és Gyengén Látók Hermina Egyesületének.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nem kell úgy megijedni, ha hazai repülőre ülsz

A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya?...
 

Karácsonyi lapra egy forintot se költs: ezek a tuti módszerek

Horrorárakon lehet kapni a kreatívabb, szebb karácsonyi lapokat a papír-írószer boltokban, úgyhogy itt az ideje otthon készíteni őket, fillérekből. Ehhez mutatok egy videót.  
NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk