2020. augusztus 14. péntek Marcell

Indul a dinnyeháború: ennyiért mérik a szezon slágerét az Auchanban, Lidlben, Sparban, Tescóban


Kicsit később indult az idei szezon, így még várni kell a 99 forintos dinnyeárra. Ezt persze a termelők egyáltalán nem bánják. Mutatjuk, mennyiért kaphatod meg most a szezon slágerét.

A nyár gyümölcsslágere a görögdinnye, ami sokak szerint finomabb, mint a fagyi (persze, meleg időjárás közepette és lehűtve). De hát ez a nyár más, mint a többi. A legutóbbi statisztika szerint júniusban a gyümölcsárak 40%-kal voltak nagyobbak az egy évvel korábbinál, súlyos károkat okozott a kedvezőtlen időjárás, sok gyümölcsféleség elfagyott.

A láncok eheti akciós újságjait ITT találod!

Az Agrárkamara értékelése szerint a változékony időjárás miatt a magyar görögdinnye idén kicsit megkésve, július 15-20. között ért be, és szeptember 15-ig elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Csökkent a belföldi görögdinnye termőterülete, a korábbi években jellemző 4.500-4.800 hektárról 4000 hektárra. A koronavírus-járvány hazai megjelenése ráadásul éppen a dinnyeültetés időszakára esett, ezért több termelő a bizonytalan jövőtől félve csökkentette a termőterületeit a tervezetthez képest.

Jókora a szórás az árakban

A görögdinnye ára a szezon indulását követően fokozatosan csúszik lefelé. Korábban gondot okozott az import és a hazai kínálat ütközése, a kritikus szint, lélektani határ a 100 forintos akciós ár volt, ami lehúzhatta a piacot. De hát ehhez az is hozzátartozott, hogy ha drágábban nem fogyott a dinnye, akár az időjárás, akár más miatt, akkor már az átadási árak is ereszkedtek lefelé. És nehéz lett volna ezekben az esetekben magasabban tartani a bolti árat.

Megnéztük, hogy július utolsó hetét milyen árakkal indították a nagyobb áruházláncok. Különbségek, mint mindig, most is akadnak, hiszen a pillanatnyi dinnyepiaci helyzet mellett üzletpolitika kérdése is, ki mikor mennyiért adja a dinnyét. És a beszállítók árajánlata a láncok felé is sokat számít, hiszen ha az exportjuk, ami egyébként sokat számít, akadozik, akkor a piacuk is csak döcög.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.