4 °C Budapest

Így szépülj meg hitelből: botox és zsírleszívás részletre

Pénzcentrum
2014. május 2. 08:00

A legtöbbünknek a pénzügyek világa száraz, unalmas dolog. Meglepő lehet, de több pénzintézet ajánlatában megtalálhatóak olyan konstrukciók, amikre nem is gondoltál volna. Tudtad, hogy a zsírleszívást, sőt a mellnagyobbító műtétedet is fizetheted hitelből? A hitelek mellett a biztosítások között is akadnak olyan termékek, amelyek különleges életszituációkban nagy segítségünkre lehetnek. Esküvő esetére érdemes biztosítást kötni, hiszen így például a fényképek elvesztése miatt kárpótol minket a biztosító.

A pénzügyi termékek között kevés olyat találunk, ami speciális élethelyzetekre alkalmazható, azonban az igények miatt egyre több pénzügyi termék bukkan fel, ami egyedi kérések kielégítésére is alkalmas. Összeszedtük, hogy milyen különleges biztosításokat és hiteleket kínálnak a pénzintézetek.

Az egyik ilyen különleges termék az esküvőbiztosítás, ami kifejezetten a menyegzőn előforduló különleges káresemények esetén téríti meg a biztosítási összeget. Ilyen speciális esemény például az esküvői fotók, videók megrongálódása, nászajándék ellopása, technikai berendezések meghibásodása (hangosítás, zeneszerszám stb.), illetve a biztosítás kiterjed a személyi sérülésekre és dologi károkra is. Bár az esküvői felvételek nehezen kifejezhetőek pénzben, azonban a biztosítási összeg enyhítheti fájdalmainkat.

Az életben két biztos dolog van, az adók és a halál - tartja a mondás. Ezek közül azonban csak a halálra, egészen pontosan a temetkezésre lehet biztosítást kötni. Ennek köszönhetően az idős emberek gondoskodhatnak arról, hogy haláluk után is elvárásaiknak megfelelően kezelik őket, egyúttal megkímélik szeretteiket a temetkezés tetemes költségeitől is.

Gondoltad volna, hogy plasztikai sebészeti beavatkozásokat akár hitelből is végeztethetsz? Pedig lehetséges, több országos pénzintézet is nyújt hiteleket kifejezetten szépészeti célú plasztikai sebészeti műtétek esetére, mint például a mellnagyobbító műtétek, zsírleszívás, és a botox. Ezzel tehát részletre megvehetjük szépségünket, ami ha modellként dolgozunk akár kamatostul megtérülhet.


A fent említettektől eltér kissé a kisállat biztosítás. Ez leginkább az élet-, baleset- és betegségbiztosításokra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy kis kedvencünkre köthetjük meg. Ha tehát nem szeretnénk sok tíz, vagy akár százezer forintot az állatorvosnál hagyni, amit a kutyánk, vagy macskánk térdműtétére vagy fogkőlevételére fordítunk, akkor érdemes megkötni ezt a biztosítási formát.

Az elmúlt pár évben egyre többet utaznak a magyarok egzotikus országokba, azonban a dél-amerikai, afrikai és az arab térségben igen magas az emberrablások száma. A bűnözők főleg váltságdíj reményében rabolják el a turistákat, azonban nem mindenki rendelkezik olyan vagyonnal, amiből kielégíthető az emberrablók pénzéhsége. Erre nyújt megoldást az emberrablás biztosítás, amely megkötése esetén, ha elrabolnak minket, akkor kifizeti a váltságdíjat helyettünk. Fontos, hogy erre a lehetőségre figyeljünk, mivel például Kolumbiában közel 1200 embert rabolnak el évente. Fontos, hogy ne vegyük félvállról ezt a kérdést, mert a váltságdíj kifizetése, vagy egy családtag elvesztése sokkal nagyobb problémát jelent, mint egy biztosítás megkötése. Ilyen konstrukcióért nem kell messzire utazni, van olyan cég, ami már Magyarországon is elérhetővé teszi az emberrrablás biztosítást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lényeges biztosítási termék még a pixelbiztosítás. A modern, lapos monitorok és kijelzők esetében előfordulhat, hogy a képen néhány ponton hibát vélünk felfedezni már a vásárlás utáni első használatnál. Ebben az esetben lényeges kérdés, hogy mekkora kiterjedésű a rossz pontok száma, ugyanis bizonyos hibaszám alatt nem cserélik ki a kijelzőnket még garancia megléte esetén sem. Ebben az esetben jöhet jól a pixelbiztosítás, aminek segítségével már egy kisebb összeg befizetésével meggyőződhetünk arról, hogy hibátlan kijelzőhöz jutunk hozzá, vagy hiba esetén kicserélik a készülékünket.

Majdnem az összes biztosítás esetén kizáró tényező a háború és a polgárháború, azonban van egy biztosítási forma, ami kifejezetten ilyen esetekre fizet. Ez a háború elleni szállítmánybiztosítás, aminek lényege, hogy adott szállítmány értékét téríti meg háborús, polgárháborús és lázongással sújtott területeken, országokban. A biztosítás kiterjedhet közúti, légi és vízi szállítmányokra egyaránt. Ennek hasznosságát azok a exportőr cégek láthatták a közelmúltban leginkább, akik a lázongásokkal, megmozdulásokkal teli szomszédos Ukrajnába szállítottak, szállítanak élelmiszert, gyógyszert, vagy egyéb létfontosságú termékeket.

A horgászoknak jó hír, hogy a horgászfelszerelésre is lehet biztosítást kötni potom összegért. Így, ha a drágán megvásárolt felszerelésünk védve van a horgászat alatt bekövetkező balesetektől (a horgászbot eltörik, kiszakad a szák stb.), ráadásul a betöréses lopások és tűzkár esetén is fizet a biztosító.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm