Így jutnak autóhoz újabban a családok: tudnak valamit?

Pénzcentrum2020. január 23. 10:39

Tavaly decemberben napi átlagban 22 család igényelt lízingfinanszírozást az állami támogatással megvehető hétüléses autójára - közölte a Magyar Lízingszövetség. A decemberi finanszírozott összeg 1,94 milliárd forintra rúgott. A nagycsaládosok autóprogramjának tavaly júliusi indulása óta összesen több mint 1800 esetben átlagosan 2,7 millió forinttal finanszírozták az érintettek autóvásárlását a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai. 

A múlt év végére látványosan megugrott a nagycsaládosok autóvásárlási programjában a lízing szerepe - közölte a Magyar Lízingszövetség. A program keretében a három- vagy többgyermekes családok új, minimum hétüléses személyautó vásárlásához kaphatnak 50 százalékos, legfeljebb 2,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást.

6-ról több mint 700-ra 

A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai tavaly decemberben összesen 704 szerződést kötöttek új hétüléses autókra, a finanszírozott összeg pedig 1,94 milliárd forintra rúgott. Azaz autónként 2,75 millió forintos finanszírozást nyújtottak a lízingcégek. 

A júliusi indulás óta eltelt hónapokban fokozatosan nőtt az igény a lízingkonstrukciókra. Júliusban és augusztusban még csak 115 lízingszerződést kötöttek a nagycsaládosok, novemberben már 440-et, majd decemberben több mint 700-at. Utóbbi naponta átlagosan 35 szerződéskötést jelentett

 - mondta Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Összesen a program júliusi indulása óta pedig 1818 lízingszerződés keretében 5,24 milliárd forinttal finanszírozták az érintett nagycsaládosok autóvásárlásait a lízingcégek. A számok növekedésében természetesen az is szerepet játszik, hogy a rendkívüli keresletet a kereskedők bizonyos esetekben csak hosszabb szállítási határidőkkel tudják kielégíteni. 

Kevés elutasítás

Tóth Zoltán kiemelte, hogy bár december végéig 1818 szerződést kötöttek meg, további több mint 500 autó vásárlását már jóváhagyták a lízingcégek. "A nagycsaládosok autóprogramjához köthető igényléseknél a családok túlnyomó többsége hitelképesnek bizonyul, a kérelmek csak igen kis hányadát kénytelenek elutasítani el a lízingcégek" - tette hozzá. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Magyar Lízingszövetség szakértői sikeresnek értékelik a lízingcégek a nagycsaládosok autóvásárlási programjában vállalt szerepét és folyamatosan egyeztetéseket folytatnak a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) és a kormányzat illetékeseivel annak érdekében, hogy a program hosszú távon még sikeresebb legyen.

Címkék:
hitel, autó, lízing, nagycsalád,