2017. szeptember 23. szombat Tekla

Hivatalos: már csak néhány napig veheted fel a szuperolcsó hitelt

Elektronikus aláírással, a hallgatói Neptun rendszeren keresztül lehet mostantól Diákhitelt felvenni - hangzott el a Diákhitel Központ és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) közös sajtótájékoztatóján. Az őszi félévre még szeptember 15-ig igényelheted a hitelt.

Anélkül lehet felvenni Diákhitelt, hogy bemennénk egy bankfiókba

- mondta el Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. A vezető azt is hozzátette, hogy a Neptun hallgató informáciiós rendszeren keresztül, elektronikus azonosítással lehet felvenni diákhitelt, ráadásul ma reggel óta már történt is ilyen hitelfelvétel.

A teljes hiteligénylési folyamat öt percet vesz igénybe - közölte a vezérigazgató.

Jövő hét péntek éjfélig (szeptember 15.) lehet diákhitelt igényelni az elkövetkező félévre, ez a Diákhitel 1-re és a 2-re is vonatkozik. 500 ezer forintot lehet felvenni a szabadon felhasználható Diákhitel 1 keretében. Ezt 2,3 százalékos kamattal lehet megtenni, mely rekord alacsonynak számít.

A Diákhitel 2 kötött felhasználású, azt a felsőoktatási intézménynek utalja a Diákhitel Központ, és csak a képzési költségekre használható fel. A digitális hitelfevételhez a következők szükségesek:

  • Ügyfélkapus regisztáció,
  • email cím,
  • Neptun-fiók és
  • telefonszám.

A Diákhitel Központ becslése szerint a felsőoktatási hallgatók 70 százaléka rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval, így az első kritérium nem lesz akadálya az elektronikus folyamat használatának.

Az igénylés a Neptun rendszerben kezdődik, majd az ügyfél átkerül a Diákhitel Direktbe, ahol a hitelifgénylés ténylegesen megtörténik. A technikai feltételeket a NISZ biztosítja. Miután a Diákhitel Központ rendszerében véglegesedett a rögzítés, a diák kap egy visszaigazoló levelet, és további teendője nincs.

Bugár Csaba azt is elmondta, hogy a tisztán elektronikus folyamat megtakarítást is jelent az általa vezetett cégnek, hisz ezen a csatornán nem kell közvetítési költséget fizetni.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Gondolnád, hogy ezek az országok viszik hátukon a világot?

A lenti infografika megmutatja, hogy a világ országai mennyire veszik ki részüket a globális gazdaság gigantikus batyujából. Az Egyesült Államok és Kína a torta majd 40 százalékát szakítják...
 

Nem kell ide dizájnfarmer: csináld meg otthon

Ha neked is tetszenek a boltokban a dizájnfarmerek, de nem szeretnél ennyi pénz elkölteni, mutatunk néhány nadrágos trükköt.  
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos