2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hiába lehetne ezreket spórolni: sokan nem használják ki az ingyenességet


A bankkártyások körülbelül negyede nem kért eddig az ingyenes készpénzfelvételből. Aki kérte, az sem használja ki a lehetőséget - írja a Világgazdaság.


Még mindig sok olyan bankszámlával rendelkező ügyfél van Magyarországon, aki fizet a kártyás készpénzfelvételért, mert nem igényelte az ingyenes lehetőséget. A jegybank adatai szerint természetes személyek körülbelül 9,32 millió számlát vezetnek a hazai bankoknál, a hitelintézetek nyilatkozatai szerint pedig a számlák nagyjából felénél kérvényezték az ingyenességet az ügyfelek.

2014 februárja óta lehet díjmentesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, legfeljebb havonta két alkalommal, és maximum 150 ezer forintig. Ahhoz, hogy élni lehessen ezzel a lehetőséggel, csupán egy nyilatkozatot kell leadni, amit bármikor meg lehet lehet tenni.

Aki nem kéri az ingyenes készpénzfelvételt, az a most hozzáférhető számlacsomagokkal általában sokkal drágábban bankolhat. Az ATM-es készpénzfelvételnél szinte minden bank felszámítja legalább a tranzakciós illetéknek megfelelő 0,6 ezrelékes díjat, vagy akár ennél többet is. Saját ATM-nél is több száz forintos díj rakódhat még a kötelező illetékre, idegen ATM-nél pedig még többet vonhatnak le. Vannak olyan számlacsomagok, amelyeknél egy idegen ATM-es készpénzfelvétel 150 ezer forint esetén 2-3 ezer forintba is kerülhet.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó