2020. augusztus 15. szombat Mária

Ha ez így megy tovább, a koronavírus bedönti a belföldi turizmust is


Az elmúlt hetek koronavírussal kapcsolatos eseményei erősen baljós árnyakat vetnek, még a belföldi turizmusra is. Sorjáznak a lemondások, és váratnak magukra az előszezoni foglalások.

Már a belföldi előszezoni foglalásokat is befagyasztotta a koronavírus európai megjelenése - mondta a Világgazdaságnak Szigetvári József, a szallas.hu vezérigazgatója. A szakértő úgy fogalmazott, hogy a járvány híre, pontosabban a karanténtól való félelem, hatása kettős.

Elsődlegesen a koronavírussal érintett területekre történő utazások lemondása, másodlagosan pedig az elbizonytalanodásból eredő általános keresletcsökkenés érzékelhető. Eszerint az elhalasztott vagy lemondott külföldi utazásokból nem lesz belföldi pihenés, mint mondta:

a szállásfoglalók nem csekkolnak át hazai célpontokra, hanem otthon maradnak, és jobb időkre várnak.

Így várhatóan a márciusi belföldi turizmus szaldója sem lesz már pozitív, és ha napokon belül nem jönnek jó hírek, akkor áprilisra is kevesebb foglalás lesz, mint tavaly vagy korábban. Bár általános az elbizonytalanodás és a kivárás, úgy tűnik,

a kisebb szálláshelyek és a kevésbé frekventált régiók forgalma kevésbé zuhan meg, mint a világviszonylatban is népszerű turistaközpontoké

- fejtette ki a szakértő.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.