2019. március 25. hétfő Irén, Írisz

Gondoltad volna? Ennyit keres egy szakács a legendás pesti gíroszozóban


Egyre kevesebb a pincér és a szakács az országban, egy jelentős részük már külföldön dolgozik. De az sem jár feltétlenül rosszul, aki itthon marad, hiszen egyre jobban megbecsülik anyagilag is a hazai vendéglátósok a munkaerőt.

Tömegével csábítják a magyar dolgozókat külföldre, jellemzően Nyugat-Európába - ahogy azt a Pénzcentrum korábban is megírta számos alkalommal. Mennek az informatikusok, az orvosok, de főként a szakemberek és a vendéglátóipari szakmunkások.


Hiába dolgoznak 59 ezren a vendéglátásban, 5 ezerrel többen, mint tavaly, még így is nagyjából

3 ezren hiányoznak a szakmából.

A munkáltatók arra készülnek, például a szakács és a pincér jövőben is hiánycikk lehet. Az árakat pedig az is felhajtotta, hogy a magyarok közül többen, többször mentek étterembe idén: tizedével gyarapodott a vendéglők forgalma egy év alatt a KSH szerint.

Ennek eredményeképpen itthon kritikus a munkaerőhiány a szállodákban, éttermekben, vendéglátóhelyeken, éppen ezért egyre jobban lehet keresni szobalányként, pincérként, szakácsként

Egy olyan hirdetésben botlottunk a közöségi oldalon, melyben szakácsot keresnek az egyik leghíresebb budapesti görög étterembe, a Estia Gyradikoba.

A hirdetés szövege szerint "Szakács vagy tálaló szakács kollégát keresünk görög éttermünkbe. Érdeklődni személyesen lehet az étteremben!"

A fizetés napi 18 ezer forint, ami nem tűnik soknak, ám ha valaki 5 napot dolgozik egy héten, 360 ezer forintot kereshet egy hónap alatt.

Ez mai árfolyamon 1140 eurót jelent - ennél Ausztiában a korábban talált hirdetések szerint ugyan még többet lehet keresni, de már nem sokkal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.21-03.27
Országos

Spar

03.21-03.27
Országos

Aldi

03.21-03.27
Országos

Lidl

03.21-03.27
Országos

Auchan

03.21-03.27
Országos

Tesco

03.21-03.27
Országos

Interspar

Tavasz
03.13-04.20
Országos

Aldi

Húsvét
03.10-04.14
Országos