Giganyeremény az Ötösön: így bukhatja el a nagy vagyont az újdosült milliárdos

Pénzcentrum2020. július 18. 20:05

Kihúzták az Ötöslottó 2020/29. heti nyerőszámait, a sorsolást ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten telitalálatos szelvény is született, egy játékos 1,7 millárd forinttal lett gazdagabb! Kilenc hete nem vitték el a jackpotot.


Kilencedik hete halmozódott az összeg, amelyet ma este megnyert egy szerencsés játékos: a nyereménye 1 milliárd 700 millió 440 ezer 475 forint. Ezekkel a számokkal sikerült nyernie:

12; 32; 48; 75; 88.

Idén már többször rákacsintott Fortuna az Ötöslottó játékosokra, hiszen már három alkalommal vitték el a játék jackpotját, egyúttal minden idők legmagasabb nyereményét, a több mint 6,4 milliárd forintot. Bár a mai főnyeremény messze van ettől az összegtől, azért a szerencsés nyertes egy ideig biztosan nem fogy ki a pénzből.

Még nem dőlhet hátra

Nem elég azonban pusztán eltalálni az összes számot: könnyen elúszhat ugyanis a nyereménye, ha nem figyel. Ketyeg a határidő, mutatjuk, mi a teendője annak a honfitársunknak, aki 1 700 440 475 forintot nyert az Ötöslottón.

A nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2020. október 16-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében kerülhet sor a személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a nyereménye, vagyis az emberek nyereménnyel kapcsolatos vélekedéseiket tekintve igaz a mondás: "Hiszem, ha látom."

Ha azonban mindez nem történik meg, mármint, hogy a nyertes nem jelentkezik a társaságnál, akkor a nyereményösszeg bekerül az át nem vett nyeremények közé. Jó tudni, hogy Az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Címkék:
vásárlás, lottó, nyeremény, sorsolás, jackpot, giganyeremény, szerencsejáték ötöslottó nyerőszámai, különsorsolás,