2020. július 14. kedd Örs, Stella

Fontos bejelentés várható ma az MNB-től: nagy a tétje a döntésnek

  • MTI
  • 2020. június 23. kedd 10:00

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, és az Inflációs jelentés legfrissebb, főbb számait is közli a jegybank.

A tanács előző kamatdöntő ülésén nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll. Elemzők nem várnak változást sem az alapkamatban, sem a kamatfolyosóban, az Inflációs jelentés azonban iránymutatást adhat a monetáris politika további irányáról.

A  márciusi Inflációs jelentésben az MNB 3,5 százalékról 2,6-2,8 százalékosra csökkentette az idei várható inflációt és 3,7 százalékról 2,0-3,0 százalékra a GDP növekedési ütemét. A májusi ülés jegyzőkönyvében a monetáris tanács úgy fogalmazott, hogy "továbbra is cél az eurózónához viszonyított 2-3 százalékpontos növekedési többlet fenntartása".

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS