2019. július 20. szombat Illés

Figyelmeztet a NAV: ezt mindenkinek tudnia kell, aki babaváró hitelt akar

  • hvg.hu
  • 2019. július 5. péntek 10:58

Egy, a babaváró hitellel kapcsolatos banki gyakorlat jogszerűségét cáfolta meg az adóhatóság - írja a hvg.hu

Az adóazonosító jelről szóló igazolás "az egyes eljárásokban (például hitelfelvételnél) mindaddig hatósági bizonyítványként, illetve hatósági igazolványként helyettesítik az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik a kérelmező részére

- közölte a NAV, ami azt követően adta ki közleményét, hogy a portál egy olvasója jelezte a szerkesztőség felé: a babaváró hitel felvételénél egy bank nem fogadta be kérelmüket, mivel az adókártya helyett csak az azt helyettesítő igazolást tudta bemutatni.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ennek egyszerű oka van: nemrég ment férjhez, ekkor nevet is változtatott, és erre igényelte az új kártyát, ám a NAV arra hivatkozva, hogy szünetel a kártya nyomtatása, a plasztik elkészültéig egy papír alapú igazolást küldött a részére. Az adóhatóság azt is közölte, hogy az adóazonosító jelről szóló igazoláshoz hasonlóan 

az adateltérés esetén kiadott ideiglenes adóigazolvány is hatósági igazolványnak minősül, vagyis mindkettővel az adókártyához hasonlóan lehet ügyeket intézni.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS