2020. július 6. hétfő Csaba

Figyelmeztet a NAV: ezt mindenkinek tudnia kell, aki babaváró hitelt akar

  • hvg.hu
  • 2019. július 5. péntek 10:58

Egy, a babaváró hitellel kapcsolatos banki gyakorlat jogszerűségét cáfolta meg az adóhatóság - írja a hvg.hu

Az adóazonosító jelről szóló igazolás "az egyes eljárásokban (például hitelfelvételnél) mindaddig hatósági bizonyítványként, illetve hatósági igazolványként helyettesítik az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik a kérelmező részére

- közölte a NAV, ami azt követően adta ki közleményét, hogy a portál egy olvasója jelezte a szerkesztőség felé: a babaváró hitel felvételénél egy bank nem fogadta be kérelmüket, mivel az adókártya helyett csak az azt helyettesítő igazolást tudta bemutatni.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ennek egyszerű oka van: nemrég ment férjhez, ekkor nevet is változtatott, és erre igényelte az új kártyát, ám a NAV arra hivatkozva, hogy szünetel a kártya nyomtatása, a plasztik elkészültéig egy papír alapú igazolást küldött a részére. Az adóhatóság azt is közölte, hogy az adóazonosító jelről szóló igazoláshoz hasonlóan 

az adateltérés esetén kiadott ideiglenes adóigazolvány is hatósági igazolványnak minősül, vagyis mindkettővel az adókártyához hasonlóan lehet ügyeket intézni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS