14 °C Budapest

Ezek a legdrágább ingatlanok itthon: a lottó főnyereményéből is alig futná rájuk

2018. december 28. 12:30

Órákon belül eladott lakások és legdrágább ingatlanok - legek a lakáspiacról. Az idei év legdrágább ingatlanaiért legalább 1,7-2,8 milliárd forintot kérnek az eladók. Köztük van egy Baranya megyei kastély, egy balatonfüredi ex-szálloda és egy budai villa. 2018 legkapósabb ingatlanai órákon belül gazdára találtak, és idén több mint 1000 olyan lakás és ház került be a kínálatba, amit a tulajdonosok 3 napon értékesíteni tudtak.

A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa - derül ki az ingatlan.com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be. A lakáspiac erejére jellemző, hogy a magánszemélyek idén több mint 160 ezer ingatlanhirdetést adtak fel az ingatlan.com-on, és 2018-ban több mint 1000 olyan lakóingatlan volt, amely három napon belül gazdára talált.

A legdrágább ingatlanok

Kastély Bükkösdön: A jelenlegi kínálatban legmagasabb áron szereplő ingatlan a Baranya megyei Bükkösdön található, ez pedig egy 1700-as években épült kastély. A 2,8 milliárd forintért kínált 2400 négyzetméteres lakóterülettel rendelkező ingatlan 16 ezer négyzetméteres telken fekszik. A kastély különlegességei közé tartozik például a 4 méter magas óratorony.

Kétmilliárdos villa a budapesti Svábhegyen: Közel 2,3 milliárd forintot kell fizetni a Budapest XII. kerületében lévő Svábhegy egyik villájáért. A 2012-ben újjáépített épület közel 500 négyzetméteres lakóteret biztosít, ezen belül 5 hálószobát. A villában lift is van és egy 38 négyzetméteres összkomfortos személyzeti lakás is tartozik hozzá. Ehhez jön a több mint 5 ezer négyzetméteres telken lévő pihenőkertekkel rendelkező ősfás park.

A fővárosi Szépvölgyi úton is vevőre vár egy villa: A harmadik helyen áll 1,95 milliárd forintos árával a budapesti Szépvölgyi úton található, luxust ígérő 2011-ben épített villa. A vevő ezért a pénzért 1000 négyzetméteres, 7 szobás ingatlant kap 7 ezer négyzetméteres telekterülettel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

15 szobás Andrássy úti palota: Kívül és belül felújításra szorul a budapesti Andrássy út egyik villája, ezt 1,93 milliárdért adná el a jelenlegi tulajdonos. Az épület 1400 négyzetméteres és 15 szobát foglal magában. A tetőtere beépíthető, az udvaron pedig 18 autó tud parkolni.

Családi kúriának is alkalmas szálloda a Balatonon: Balatoni panorámával, 25 szobával, összesen 800 négyzetméteres alapterülettel, illetve több mint 38 ezer négyzetméteres telekkel rendelkezik az a balatonfüredi ingatlan, amely 1,69 milliárd forintba kerül. A korábban szállodaként működő épülethez két medence tartozik, jakuzzival, szaunával együtt. A hirdetés szerint, ha a vevő nem szeretné hotelként működtetni az ingatlant, akkor családi kúriának is hibátlan lehet.

Leggyorsabban eladott lakások

  • Budapesten a III. kerületi Kórház utcában egy 48 négyzetméteres 2 szobás távfűtéses panellakást idén májusban délelőtt 10-kor kezdte árulni a tulajdonos. Majd 11 óra múlva, este 9-kor pedig már törölte a hirdetést, mert a lakást 23 millió forintért értékesítette.
  • Napon belül kelt el augusztusban egy 51 négyzetméteres dunaújvárosi téglaépítésű lakás is. A harmadik emeleten lévő ingatlan 7,5 millió forintért került a piacra reggel 7-kor, este 8-kor pedig már gazdára talált.
  • A főváros VII. kerületében lévő Wesselényi utcában egy 80 négyzetméteres háromszobás lakásra 39,9 millió forintért lehetett jelentkezni este 11-től május elején. Másnap nem sokkal délután 5 óra előtt már megvolt a vevő. Bár a 40 millió forintos összeg abszolút értékben magasnak mondható, a négyzetméterre vetített kevesebb mint 500 ezer forintos ár a VII. kerületi átlagtól jóval elmarad.
  • Az október 23-i ünnepnapon 12,7 millió forintos eladási árral jelent meg egy debreceni 32 négyzetméteres távfűtéses panellakás a kínálatban. Nem sokáig maradt ott: a garzon másnap délutánra elkelt.
  • Szintén májusban a nyíregyházi Kert utcában egy 57 négyzetméteres, kétszobás téglaépítésű lakásért jött egy vevő a hirdetés feladása után 22 órával és 13,9 millió forintért adott érte.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem